AFP
PIŠU TALIJANI

Ivan Perišić između Nike Kovača i Mourinha: ‘Hrvat je spakirao kofere, jer ima ugovor u bruto iznosu...‘

U medijima s Apenina brojne su špekulacije oko budućnosti Interova hrvatskog ofenzivca
Piše: Dražen Antolić, HinaObjavljeno: 12. srpanj 2021. 23:18

Talijanskim medijima dominiraju teme o Azzurrima i njihovom nastupu na Euru, te završnici Wimbledona do koje se probio Matteo Berrettini, no vijesti i špekulacija s mercata nikad ne nedostaje. Ivan Perišić često je spominjano ime ovih dana, pojedini objavljuju "ekskluzive“, drugi razne kombinacije.


Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Interom istječe za godinu dana i logično je da prelomi - hoće li potpisati novi ili otići. Iako nije isključeno niti da odigra zadnju sezonu i potom odšteta slobodnih papira... Barem zasad još nije otpala ni ta opcija. Portal Interlive.it objavio je "ekskluzivu" da unatoč lijepim riječima novog trenera Simonea Inzaghija Perišić ostaje sa spakiranim kovčezima, jer ima ugovor za koji mu Inter u bruto iznosu godišnje daje devet milijuna eura, a istječe u lipnju 2022. Ovo je zadnja šansa da milanski klub zaradi nešto od njegove prodaje.


Navode kako imaju informaciju da Perišić za novi potpis traži ugovor na tri godine, s opcijom za četvrtu, u visini šest milijuna eura neto godišnje, što tjera od njega potencijalne kupce. Dodaju da se govori o interesu Wolfsburga, no tamo ne daju više od 3,5 milijuna eura neto godišnje. Kao niti u velikoj većini klubova Bundeslige. Inzaghi je govorio kako u njegovoj koncepciji igre trebaju krilnu igrači. Za Perišića je konkretno rekao:


- On je vrlo važan igrač. Čekam ga raširenih ruku. Može jako dobro djelovati u našem sustavu


No, koliko god sugestivno zvučalo da bi trebao i dalje nositi dres Intera, mediji to nisu shvatili kao konačno rješenje. Najviše zbog financijskih stavki... Pojedini ga guraju prema Monacu, tvrde da ga Niko Kovač želi kao što je bilo i kad je vodio Bayern. Stavljaju to u kontekst razmjene, jer Interu je zanimljiv Keita Balde, koji je radio s Inzaghijem u Laziju, a taj Senegalac ima ugovor s Monacom. U igri je uvučen i Jose Mourinho i njegov navodni interes da Hrvata ima u Romi.
Inter je aktivan na tržištu, s njim se povezuje u pojedinim napisima i Josip Brekalo. No, bez konkretnih potvrda da se radi o ozbiljnoj priči.

Zmijski uzorak na dresu Intera

Prvak Italije Inter, osim što je promijenio trenera, u novu sezonu (2021-22) ulazi sa značajno izmijenjenim dresovima. Domaća verzija dresova više neće imati tradicionalne crno-plave linije, već će imati modri i tamno plavi print zmijske kože, objavili su talijanski mediji.

Uz domaći dres, na kojem je print zmijske kože, idu crne hlaćice i crne štucne. I gostujući dres, koji će biti bijele boje, imat će na se sebi zmije, ali u pokretu, kako se uvijaju po dresu.

Početkom lipnja Inter je imenovao Simonea Inzaghija za novog trenera, te je s njim potpisao ugovor na dvije godine. Simone Inzaghi je proteklih pet godina uspješno vodio Lazio u kojem je proveo i većinu igračke karijere.
Na trenerskoj klupi Intera naslijedio je Antonia Contea, koji je odveo "nerazzurre" do naslova prvaka Italije kojeg su čekali 11 godina. No, kada je Conte čuo da vlasnici Intera umjesto pojačanja, namjeravaju prodati neke igrače i sniziti plaće za barem 15 posto, dao je otkaz.

Linker
19. travanj 2024 20:23