ALBERTO PIZZOLI Afp
ŠTO DALJE?

Ivan Perišić na raskrižju! Inter Hrvatu doveo konkurenciju i alternativu, a uprava mu ne želi povećati plaću...

Što dolazak Robina Gosensa iz Atalante znači za budućnost Ivana Perišića u Interu?
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2022. 17:47

Gosens ima 27 godina i igra na lijevom krilu, kao i Perišić, a došao je na posudbu do kraja sezone nakon čega Inter ima obvezu otkupiti njegov ugovor. S druge strane, Perišiću su 32 godine, a aktualni mu ugovor s Interom istječe koncem lipnja.

Perišić i Inter zasad nisu uspjeli dogovoriti produljenje ugovora, a hrvatski reprezentativac, procijenjuje se, zarađuje oko pet milijuna eura neto po sezoni. Perišić za novi ugovor traži financijski bolje uvjete, dok je Inter spreman ponuditi mu dvogodišnji ili trogodišnji ugovor, ali sa smanjenom plaćom od 4 milijuna eura neto po sezoni. U Interu su u procesu smanjivanja troškova, samim time i plaća za igrače, a u međuvremenu su se osigurali u slučaju da Perišić poželi dići sidro. Trener 'Nerazzurra' Simone Inzaghi tražio je kvalitetnu alternativu za Perišića, a dobio ju je u vidu Gosensa.

Neizvjesnost oko budućnosti Ivana Perišića u redovima Intera tako se nastavlja, a Gazzetta dello Sport piše da bi Inzaghi volio da Perišić ostane i da će uprava nakon zatvaranja siječanjskog prijelaznog roka otvoriti novu rundu pregovora oko potencijalnog produljenja.

Ali u klubu očito nemaju namjeru popustiti, pa će, čini se, za ostanak Perišić morati popustiti oko svojih uvjeta želi li ostati u klubu u koji je stigao 2015. godine...

Linker
25. travanj 2024 19:27