Josip Brekalo

 Fabio Fagiolini/zuma Press/profimedia
ISPUNILI IM ŽELJU

Je li Juventus kažnjen ili ‘pomilovan‘? Kako bilo, bivšem Vatrenom svidjet će se odluka Uefe

Talijanski velikan u teškim je okolnostima praktički izborio savršeni scenarij
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. srpanj 2023. 14:12

UEFA je kaznila, ali u jednu ruku i "pomilovala" Juventus. Talijanski mediji javljaju da je prihvaćen zahtjev torinskog velikana - Staroj dami, kako je i nova uprava kluba tražila, zabranjene su europske utakmice u nadolazećoj sezoni, stoga neće zaigrati u Konferencijskoj ligi.

Juventus je po broju ostvarenih bodova zaslužio treće mjesto Serie A i Ligu prvaka, ali tijekom sezone oduzeto im je 10 bodova zbog već nam dobro poznatih nepravilnosti u poslovanju. Otprije je poznato da će UEFA kazniti Juventus na europskom planu, a klub je sam zatražio da se što prije donese odluka kako se planirana kazna ne bi odrazila na sezonu 2024./2025., jer u tom scenariju lako bi se moglo dogoditi da talijanski velikan ostane bez Lige prvaka. Konferencijska liga očito im nije toliko velikog značaja, tako da se može reći da je Juventus, pod ovakvim okolnostima, izborio savršen scenarij.

image

Josip Brekalo

Fabio Fagiolini/zuma Press/profimedia

Sretna je to vijest i za Josipa Brekala, jer u najmlađem europskom natjecanju sada će zaigrati njegova Fiorentina. Bivši reprezentativac Hrvatske u protekloj je sezoni imao odličnu šansu osvojiti Konferencijsku ligu, no ‘Violama‘ je na put stao West Ham United u finalnoj utakmici. Brekalu i društvu uskoro stiže ekspresna šansa za popravak.

Linker
19. svibanj 2024 18:23