Jurić traži još jedno iznenađenje nakon što je zaustavio i Juventus
 AFP
USPOREDIO ZLATANA I HRVATA

Jedan od najboljih hrvatskih trenera u ligama petice: Ibra me je iznenadio, radi isto što i Kalinić!

"Ako ih pustite da igraju, imaju tisuću rješenja, ako ih zatvorite, pronađu Ibru s dugom loptom"
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2020. 21:16

Nakon šest kola u talijanskoj Serie A, momčad Ivana Jurića i dalje je jedan od hitova prvenstva, jer Verona je samo mjesto ispod onih atraktivnih što vode u europska natjecanja, a nije nebitno - primili su najmanje golova od svih klubova u šest kola (samo tri). Hrvatski trener održao je pressicu uoči velikog sudara s Milanom, trenutačnim liderom...

"Bitno je da smo pobijedili Benevento, potvrdili dobru formu. Na nekih pola sata malo smo se isključili, ali onda je uslijedila reakcija, na neki se način momčad oslobodila. Sve je to dio našeg razvoja, rasta koji traje", reći će Spličanin.

Biranim riječima govorio je o Zlatanu Ibrahimoviću, nedvojbeno prvoj zvijezdi Milana iako je u 40. godini života.

"Ibra nas je sve iznenadio. Nisam očekivao da će biti tako svjež. Zlatan radi isto što i Nikola Kalinić kad je u pitanju visina i doprinos u obrani. Milan je podignuo kvalitetu u odnosu na prije. Igraju vrlo moderan nogomet, puno trče. Čine se kao sjajna momčad", reći će trener Hellas Verone.

Progovorio je opet o svom štedljivom šefu, Mauriziju Settiju.

"Predsjednik je pažljiv prema novcu i zato dobro posluje. Ako imate šansu potrošiti 20 milijuna za tri-četiri igrača, to sigurno mijenja situaciju, ali nije se dogodilo. Tad je predsjednik bio iskren, sigurno nije lako u ovom Covid vremenu poslovati".

image
AFP

Bi li želio Ibru u svojoj momčadi?

"Pa naravno. Ibra radi sjajne stvari, još uvijek čini razliku u pokretima, tehnici, u duhu momčadi. On je i dalje vrhunski igrač. Generalno Milan igra sjajno, ako ih pustite da igraju, imaju tisuću rješenja, ako ih zatvorite, pronađu Ibru s dugom loptom."

Zaustavio bi reprezentativne akcije...

"U ovome trenutku to ne bi trebala biti opcija, za mene je to masakr. Naprimjer Barak (Češka) nam ode u reprezentaciju i tamo nešto pokupi, iako se oporavio. Za klubove to nije lako. Jer ovdje ih lako kontroliramo, a tamo ne".

I za kraj dobio je jedno nenogometno pitanje...

"Pratim li američke izbore? Pa mislim da ih svi prate. Nadamo se da će sve ostati na demokratskoj razini i da će se poštovati volja ljudi koji su glasali", zaključio je Ivan uoči derbija u nedjelju.

Linker
26. travanj 2024 20:34