Giorgio Chiellini smatra da je Superliga nužnost

 MARCO BERTORELLO Afp
Ideja još postoji

Jedan od najboljih igrača Juventusa želi europsku Superligu: ‘To su utakmice koje igrač Juventusa želi igrati‘

Giorgio Chiellini podržava stvaranje Superlige, ali ima i ideju o reformi Serie A.
Piše: S.N.Objavljeno: 10. studeni 2021. 23:08

Ideja o europskoj Superligi nije dugo živjela. Kada su je u travnju najavili čelnici dijela najvećih europskih klubova odmah se na noge digla cjelokupna svjetska javnost pa su se jedan po jedan klubovi počeli povlačiti. Od same ideje nisu odustali samo Barcelona, Real Madrid i Juventus, a upravo je jedan od najvažnijih nogometaša 'Stare dame', Giorgio Chiellini, sada podržao stvaranje takvog natjecanja.

"Pričao sam s predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem o tome već nekoliko godina. Budućnost nogometa ide prema stvaranju europskog natjecanja umjesto nacionalnih liga. Uz sav mogući respekt svima, to su utakmice koje igrač Juventusa želi igrati. Sportaši našeg nivoa, čak i neki navijači, žele što više europskih utakmica", rekao je Chiellini za DAZN Italia te nastavio:

"Došli smo do točke nakon koje nema povratka. Institucije, klubovi i igrači se moraju sastati i dogovoriti reformu kalendara kako bi se stvorila nova natjecanja koja će poboljšati nogomet. On jeste najljepši sport na svijetu, ali se definitivno može popraviti."

Chiellini smatra i da se u Serie A trenutno natječe previše klubova.

"Bilo bi odlično kada bi se vratili na 16 klubova u ligi, ali i s 18 bi liga bila zanimljivija te bi se našlo dodatnog mjesta za europska natjecanja", zaključio je Chiellini.

Linker
19. travanj 2024 22:04