CLAUDIO BENEDETTO Nurphoto Via Afp
NEĆE GA MIMOIĆI

Jedan od najtraženijih nogometaša Europe mora odslužiti vojni rok, a nakon toga ga čeka transfer života

Nakon proslave ‘scudetta‘ mora se vratiti ispuniti obvezu prema svojoj domovini
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2023. 21:01

Kim Min-jae je veliko Napolijevo otkriće. Ovaj sjajni 26-godišnji južnokorejski stoper stigao je prošlog ljeta iz Fenerbahčea za 18 milijuna eura te se pokazao jednim od ključnih igrača na putu prema osvajanju naslova prvaka, prvog Napolijevog nakon 33 godine.

U 30 prvenstvenih nastupa ove sezone postigao je dva pogotka i upisao dvije asistencije, a većinu utakmica odigrao je na vrlo visokoj razini.

Kim će sa suigračima sasvim sigurno žestoko proslaviti Scudetto, a ubrzo nakon toga morat će se vratiti u Južnu Koreju kako bi ispunio obvezu prema svojoj domovini.

U pitanju je obvezna vojna služba, koja u njegovom slučaju ipak neće biti u punom obimu. Kako javlja portal Napoli News Korea, Kim će sudjelovati u trotjednoj temeljnoj i pričuvnoj vojnoj obuci koja će se održati u lipnju i srpnju ove godine.

Za razliku od ostalih južnokorejskih vojnih obveznika, Kim je zbog osvajanja Azijskih igara 2018. godine zajedno izuzet od služenja punog vojnog roka.

Isto su pravo stekli i njegovi suigrači iz reprezentacije, a među njima je bio i Tottenhamov krilni napadač Son Heung-min, koji je skraćenu obuku odradio 2020. godine.

Moglo bi ovo ljeto biti prilično živo za korejskog stopera. Nakon vojske vjerojatno ga čeka transfer, jer u ugovoru s Napolijem ima ugrađenu otkupnu klauzulu u iznosu od 50 milijuna eura.

Klauzula vrijedi samo za klubove izvan Italije, a postat će aktivna između 1. i 15. srpnja.

Linker
24. travanj 2024 21:26