Ilustracija
 Jonathan NACKSTRAND / AFP
KRAJEM SVIBNJA

JEDAN OD VODEĆIH TALIJANSKIH INFEKTOLOGA POTVRDIO: 'UTAKMICE BI MOGLE KRENUTI U ROKU OD MJESEC DANA' Plan postoji, ali mjere će biti rigorozne

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2020. 10:26

Jedan od glavnih ljudi u nogometnom savezu Italije, Gabriele Gravina sastao se s nizom doktora i znanstvenika nakon čega je napravljen plan za nastavak natjecanja na Čizmi.

Gravina je napravio plan i određeni protokol kojeg će igrači morati proći prilikom testiranja kako bi se spriječilo eventualno novo širenje virusa jednom kada nogomet ponovno krene.

Savez se nada da će igrači s treninzima početi 4. svibnja, dok bi prve utakmice mogle biti odigrane mjesec dana kasnije. O mogućnosti nastavka fudbalske sezone govorio je i vodeći italijanski infektolog, Giovanni Rezza.

- Trenutačna situacija nam kaže kako je nemoguće sada nastaviti Seriju A, ali bi se mogla za mjesec dana. Ipak, utakmice bi se morale odigravati bez gledatelja uz rigorozne mjere. Svaki nastavak aktivnosti sa sobom nosi određenu dozu rizika. Ono što moramo napraviti je smanjiti rizik koliko god je to moguće i to na način da odredimo jako stroge smjernice.

Juventus' Argentinian forward Gonzalo Higuain (L) reacts during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin on March 8, 2020. - The match is played behind closed doors due to the novel coronavirus outbreak. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
VINCENZO PINTO AFP

Nakon ranije spomenutog sastanka mediji u Italiji su pisali o tome kako je plan da se nogometaši testiraju prije samih utakmica i to na način da im se uzimaju brisevi i uzorci krvi kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo virusa Covid-19.

Momčadi bi se također trebale nalaziti unutar svojih kampova do kraja sezone kako bi se svi igrači mogli pomno nadgledati i kako bi ostali odvojeni od ostatka javnosti.

Linker
26. lipanj 2024 07:59