Alex Ferguson

 CARL COURT Afp
OKRŠAJ UMJESTO SASTANKA

Jedini čovjek koji je urlao na Fergusona: ‘Alex je bio potpuno crven od ljutnje, udario je o stol...‘

‘Razgovor se pretvorio u potpunu katastrofu. Njih dvojica imali su posve oprečne stavove‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 17. studeni 2023. 11:46

Karijera Paula Pogbe krenula je stranputicom. Nakon što su dva nalaza doping testa pokazala nedozvoljene supstance u njegovom urinu, 30-godišnji je francuski nogometaš suspendiran. Juventus mu je prvo "zamrznuo" godišnju plaću od osam milijuna eura, a potom i raskinuo unosni ugovor.

Pogbu je kroz karijeru vodio (prvotno kao savjetnik, a kasnije i menadžer) znameniti Mino Raiola. Nakon što je iznenada preminuo u 54. godini, skrb oko Pogbine karijere preuzela je Raiolina najbliža suradnica Rafaela Pimenta.

U razgovoru za britanski Guardian, Pimenta se prisjetila prvih dana Paula Pogbe u Manchester Unitedu i žestoke svađe Alexa Fergusona i Raiole oko mladog Francuza.

- Trebao je biti sastanak njih dvojice. No ono što se dogodilo teško bismo mogli nazvati sastankom. Prije bih to nazvala sudarom dvaju vlakova. Počelo je loše, a jednako tako je i završilo – kazuje nogometna agentica, koja zastupa mnoge zvijezde, a među inima i norveškog napadača Erlinga Haalanda.

image

Mino Raiola

REPORTER TORINO Nurphoto Via Afp

- Kada je ušao u prostoriju Sir Alex je bio silno ljut i udario je po stolu toliko snažno da nam se razlio čaj. Bio je potpuno crven od ljutnje. No jednako ljut bio je i Mino. Razgovor se pretvorio u potpunu katastrofu. Njih dvojica imali su posve oprečne stavove o Pogbinoj budućnosti - ističe Brazilka.

Poznato je da Alex Ferguson nije bio osobiti obožavatelj Paula Pogbe. To je isključivi razlog zašto je 2012., tada 19-godišnji Francuz napustio Old Trafford i preselio u torinski Juventus, u transferu bez odštete. U dresu talijanskog kluba Pogba je ostvario najveće dosege u karijeri i 2016. čelnici Manchester Uniteda ponovno su nazvali Raiolu glede povratka Pogbe. Sir Alex je u međuvremenu napustio svlačionicu "crvenih vragova"...

Kada su Mino Raiola i Rafaela Pimenta krenuli na sastanak s čelnicima Uniteda, Brazilka je kazala svom tadašnjem šefu:

- Moramo postaviti letvicu na 101 milijun plus jedan euro!

- Zašto - upitao je zbunjeni Raiola.

- Da bismo oborili svjetski rekord Jonathana Barnetta - uzvratila je Pimenta.

Barnett je bio agent Garetha Balea, koji je upravo tih dana ostvario rekordni transfer iz Tottenhama u madridski Real za 101 milijun eura.

Manchester United je za Pogbu platio 105 milijuna eura! Pet godina kasnije francuski je veznjak ponovno u slobodnom transferu napustio Old Trafford i vratio se u Juventus. Do spomenute doping afere u rujnu...

Linker
25. travanj 2024 00:00