ODD ANDERSEN Afp
JOŠ UVIJEK JE TRAŽEN

Jose Mourinho otvoreno o ponudi koja bi zatresla nogomet: ‘To je bilo nešto bezobrazno, van ovog svijeta‘

‘Special One‘ još mora odraditi kaznu, ali ne misli da je bez razloga psovao glavnog suca
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. kolovoz 2023. 18:56

Čak četiri utakmice u skupini Europske lige Roma će igrati bez Jose Mourinha na klubi. "Posebni" će odlukom UEFA-e odraditi suspenziju zbog nedoličnog ponašanja nakon poraza Rome u finalu Europske lige protiv Seville. Tada je bijesno napao suca Anthonyja Taylora na parkiralištu budimpeštanske Puskas Arene i nazvao ga "jeb... sramotom".

- Kada sam rekao "jeb... sramota‘ on nije bio tamo. Tu su bili četvrti sudac, njegovi pomoćnici, Rosetti i Webb. Znam da nisam bio elegantan, ali nisam nikoga uvrijedio. Pitao sam Rosettija ima li penala ili ne, nije mi odgovorio. Isto sam napravio i s Webbom, stavio mi je ruku na rame i rekao "da, bio je penal". Učinio je ono što bih ja volio da Taylor učini. Da mi je rekao "pogriješio sam, žao mi je", sve bi završilo na tome i imao bi moje poštovanje i divljenje. Svi griješimo, a Taylor je dobar, ako ne i vrlo dobar, nikada nisam sumnjao u njegovu iskrenost. Jedino što govorim je da je bio penal i da smo s tim penalom mogli pobijediti. Nije mi se svidio njegov nastup - kazao je Mourinho u opširnom razgovoru za Corriere dello Sport.

image

Jose Mourinho

CHARLY TRIBALLEAU Afp

Kazao je kako je imao dojam da je ostao sam u toj svojoj borbi.

- Najtužnije je što nisam osjećao podršku kluba u toj situaciji. Proživjet ću svoje četiri utakmice kazne, neću gledati na UEFA-u negativno, proživjet ću ih kao tifus. Bit će teško, ali sada sanjamo o Dublinu i igrat ćemo za ponovno finale.

Priznao je i kako je imao dvije ponude iz Saudijske Arabije, ali ih je odbio kao i što je prethodno odbio Kineze koji su mu, kako je rekao, dali "najveću ponudu koju je neki nogometni trener ikada primio".

- Dobio sam ponude od Al-Hilala i Al-Ahlija. Nazvao sam čelnike Rome i rekao im kako ih neću prihvatiti. S jedne strane osjećao sam se zarobljenim obećanjem koje sam dao igračima u Budimpešti, ali nisam ga odbacio samo zbog toga. To nije definitivno "ne". U prošlosti sam odbio najnevjerojatniju ponude koje je ikad primio neki menadžer, kada mi je Kina ponudila klupu reprezentacije i klupu kluba u kojem bi cijela momčad igrala. Cifra je bila nepristojna, izvan svijeta - otkrio je.

Pričao je, između ostalog, Mourinho i o predsjednicima klubova s kojima je surađivao. Roman Abramovič je na "Posebnog" ostavio najbolji dojam.

- Jedan mi je rekao ‘ti razumiješ nogomet, ja razumijem brojke". Bio je to Abramovič. Pitao sam ga za transfer Essiena, a on mi je kazao: "Ako je to igrač kojeg želiš, imat ćeš ga". Lyon je tražio nemoralnu cifru, ali ga je potpisao. Kada imate tu privilegiju, možete odlučiti kako igrati i tražiti alternative. Ako ne, moraš se prilagoditi - poručio je Mourinho.

Linker
02. svibanj 2024 21:49