Ivan Jurić

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
BIJES HRVATSKOG TRENERA

Jurić i Roma ogorčeni nakon drame: ‘Ovo je skandalozno; Cijeli svijet je vidio, tražimo poštovanje!‘

Stručni stožer Vučice smatra da je zakinut za kazneni udarac na samom kraju utakmice
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2024. 07:33

Prvi put otkad je trener Rome, Ivan Jurić nije uspio slaviti u utakmici Serije A. Nakon pobjeda nad Udineseom (3:0) i Venecijom (2:1), stigao je 1:1 remi na gostovanju u Monzi.

Povela je Jurićeva momčad preko ukrajinskog centarfora Artema Dovbika u 61. minuti, ali već devet minuta kasnije domaćini su izjednačili preko Danyja Motaa. Roma tako nakon sedam utakmica boravi na devetom mjestu ljestvice s 10 bodova.

No, utakmicu je obilježila i dvojbena situacija. Naime, pred sam kraj susreta, Romin veznjak Tommaso Baldanzi pao je u kaznenom prostoru Monze nakon duela s Giorgosom Kyriakopoulosom. Jurić drži da je to morao biti kazneni udarac.

- Ako ćemo nastaviti ovako igrati, daleko ćemo dogurati. Odigrali smo sjajnu utakmicu i mogu izvuči puno dobrih zaključaka, ali moramo zabijati više i biti odlučniji u nekim trenucima. Penal? Ovo je skandalozno, svi se s time slažemo. Nije ugodno remizirati ovakvu utakmicu. Momci i navijači zaslužili su pobjedu, razočaran sam rezultatom i nedosuđenim kaznenim udarcem.

Problem je i ozljeda Stephana El Shaarawyja, koji je morao napustiti igru već u 20. minuti.

- Sva sreća da sam imao Zalewskog za tu poziciju. Nadam se da nije ozbiljno, ne bih volio ostati bez Stephana - kazao je Jurić.

Na spomen nedosuđenog kaznenog udarca, u sličnom tonu govorio je i sportski direktor Rome Florent Ghisolfi.

- Nisam navikao izlaziti pred medije, ali ovo što se dogodilo je neprihvatljivo. Bio je to čisti kazneni udarac, cijeli svijet je vidio. Razumijem da glavni sudac nije primijetio ako je bio udaljen, ali zašto VAR ne intervenira? Tražim poštovanje, Roma traži poštovanje! A tražit ćemo i objašnjenje suca, još uvijek nismo razgovarali - poručio je Ghisolfi.

Linker
07. listopad 2024 11:30