Ivan Jurić voli igrati protiv velikih momčadi u Serie A
 GETTY IMAGES
SPECIJALIST ZA VELIKE

Jurić je već dvaput rušio Juve! Može li se dogoditi i treća sreća za Hrvata protiv velikana?

U četiri navrata rušio je talijanske velikane, dvaput Juventus te po jednom Inter i Milan
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2020. 17:22

Hrvatski trener Ivan Jurić je dosad u Serie A vodio Genou i Veronu, te je pritom ostvario i neke vrlo zanimljive rezultate. U četiri navrata rušio je talijanske velikane, dvaput Juventus te po jednom Inter i Milan.

Protiv Juventusa je s Genoom slavio 3:1 na domaćem terenu, u prvenstvenoj utakmici odigranoj 27. studenoga 2016. Simeone je zabio dva rana gola u 3. i 13. minuti, Sandro je bio autor autogola u 29. minuti, a poraz Juvea ublažio je Pjanić u 82. minuti. Drugu pobjedu nad Starom damom ostvario je Jurić 8. veljače ove godine kad je njegova Verona na domaćem terenu slavila s 2:1. Goste je u vodstvo doveo Ronaldo, no za preokret su se pobrinuli Borini (76) i Pazzini (86-11 m).

Protiv milanskih klubova Jurić je slavio kao trener Genoe, a i te je pobjede ostvario na domaćem terenu. Inter je svladao 7. svibnja 2017. pogotkom Pandeva u 70. minuti, a rezultatski najuvjerljiviji bio je trijumf protiv Milana na današnji dan prije četiri godine, 25. listopada 2016. Pobijedila je Genoa s 3:0 golovima Ninkovića i Pavolettija te autogolom Kucke. Statistika govori da Jurić ima i pobjedu protiv Rome u aktualnom prvenstvu, no ona je ostvarena za zelenim stolom nakon administrativne pogreške rimskog kluba.

U prošlom prvenstvu Verona je bila deveta, a u novoj sezoni na kontu ima sedam bodova iz četiri nastupa. Posljednju je pobjedu ostvarila u 2. kolu protiv Udinesea, a zanimljivo je da je Jurićeva obrana u prva četiri kola primila tek jedan pogodak. Za Juve zbog koronavirusa neće nastupiti Cristiano Ronaldo.

- Momčad je u dobrom stanju, u Torino dolazimo motivirani. Utakmice s Juventusom su uvijek posebne i fascinantne. Mi ćemo igrati našu igru, još uvijek smo momčad u izgradnji i trebat će nam vremena da se posložimo – rekao je hrvatski stručnjak.

Spomenuo je i hrvatskog napadača Nikolu Kalinića koji je posljednjeg dana prijelaznog roka stigao iz Atletico Madrida.
- On radi, naporno se trudi i nastoji doći u formu. Napadačima poput njega, koji žive od eksplozivnosti, potrebno je neko vrijeme. Onda ćemo vidjeti može li se izboriti za mjesto, koje se ne poklanja. Moja je ideja da ga uvodim postupno – objasnio je Jurić.
Atalanta je jučer izgubila i drugu prvenstvenu utakmicu u nizu, nakon tri uvodne pobjede. U prošlom kolu na gostovanju ju je svladao Napoli (4:1), a sad je na domaćem terenu poražena protiv Sampdorije koja je slavila rezultatom 1:3. Imala je Gasperinijeva momčad veći posjed lopte, uputila je više udaraca, ali nije bila dovoljno konkretna. S druge strane, gosti su svoje prilike iskoristili, a mogli su ostvariti i uvjerljiviju pobjedu.

Quagliarella je zabio za vodstvo gostiju iz Genove već u 13. minuti, a isti igrač u 45. nije iskoristio kazneni udarac, odlično mu je obranio vratar Sportiello. U nastavku ipak nije došlo do preokreta, već je Sampdoria potvrdila pobjedu pogocima Thorsbyja (59) i Jankta (90+1), dok je počasni pogodak za Atalantu postigao Zapata s bijele točke u 80. minuti. Mario Pašalić odigrao je cijeli susret za Atalantu, Boško Šutalo zamijenjen je nakon prvih 45 minuta.

Inter je ostvario pobjedu od 2:0 na gostovanju kod Genoe. Milan Badelj odigrao je do 61., a Marko Pjaca do 65. minute za domaćina, dok je za goste iz Milana Marcelo Brozović imao punu minutažu, a Ivan Perišić je zamijenjen u 58. minuti. Romelu Lukaku pogodio je za vodstvo na asistenciju Barelle u 64. minuti, konačni rezultat postavio je D'Ambrosio u 79. nakon što ga je uposlio Ranocchia. Ovom pobjedom Conteova se momčad popela na treće mjesto ispred Atalante, Genoa je na 15. poziciji.

Linker
26. travanj 2024 20:58