LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
NIJE MU SJELO

Jurić jednom izjavom podigao prašinu u Italiji, predsjednik poludio: ‘Dosta je ovoga s njim, ne zanima me više‘

Prije nekoliko tjedana izjavio je kako njegova budućnost u klubu ovisi isključivo o plasmanu u Europu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. veljača 2024. 14:45

Ivan Jurić prebacio je lopticu u polje čelnika Torina. I, sudeći po reakciji koja je uslijedila, naljutio ih. Hrvatski trener kojeg na svojoj klupi navodno silno želi (trenutačni) engleski drugoligaš WBA ponovio je kako je njegova želja da nastavi na klupi Torina i produlji ugovor koji mu istječe ovoga ljeta, ali kako sve ovisi o ambicijama kluba. Prosječnost ga više ne zadovoljava, uputio je poruku klupskom vodstvu.

- Ne želim ostati tek tako da bih ostao - kazao je Jurić nakon što je njegova momčad u prvenstvu na svom stadionu svladala Lecce (2:0) i tako nastavila seriju neporaženosti u 2024. godini (po tri pobjede i neodlučena rezultata u Serie A). Torino je trenutačno šest bodova udaljen od Bologne, koja u ovom trenutku drži posljednju europsku poziciju, a plasman u Europu imperativ je koji je Jurić sam sebi nametnuo.

image

Ivan Jurić

WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Www.imagephotoagency.it/imago Sportfotodienst/profimedia

Mora ići sve više

- Ne želim napustiti ovaj klub, ali ovaj Torino mora ići sve više i više. Ne smijemo se zadovoljiti sredinom tablice, moramo raditi više i bolje kako bismo pokazali našu ljubav prema ovom dresu i kako bismo ostvarili ciljeve koje ova momčad zaslužuje. Želim ostati u Torinu puno godina, ali i loviti prestižne ciljeve, a ne samo ostati tek tako da bih ostao - rekao je Jurić.

Prvi čovjek Torina Urbano Cairo, međutim, nije blagonaklono gledao na posljednji istup svoga trenera. Štoviše, čini se kako je posljednja Jurićeva izjava napravila jaz između trenera i predsjednika, koji je prilično burno reagirao...

- Dosta je ovoga s Jurićem, ne zanima me više! Pričali smo o tome više puta, sad idemo ostvariti ciljeve, a onda ćemo vidjeti... - ljutito je Cairo prokomentirao Jurićev istup.

Talijanski su mediji dojma kako je Caira zasmetala Jurićeva prozivka kako klubu nedostaje ambicije.

- Želio sam Jurića i dao sam mu ugovor na tri godine, ali može se živjeti i bez Jurića. Previše smo pričali o tome. Ja trenera plaćam dva milijuna i kada ga nije išlo, ja sam prvi stao u njegovu obranu, pa tko više od mene cijeni Jurića, ali... - kazao je predsjednik Torina.

image

Urbano Cairo i Ivan Jurić

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Ivan Jurić preuzeo je Torino u ljeto 2021. godine nakon najgore klupske sezone od povratka u Serie A, kada je momčad završila na 17. mjestu prvenstvene ljestvice, tek četiri boda od zone ispadanja. Već iduće sezone Torino je prvenstvo zaključio kao 10. momčad Serie A, isti plasman je ponovljen i prošle sezone, a u aktualnoj je “Granata” u gornjoj polovici prvenstvene ljestvice s realnim šansama da prvi puta još od 2019. godine izbori Europu. Prije nekoliko tjedana Jurić je talijanskim medijima kazao kako njegova budućnost u klubu ovisi isključivo o plasmanu u Europu.

Ništa bez Europe

- Blizu smo važnog cilja, ali svi moramo biti zajedno kako bismo postigli nešto fantastično. Ako izborimo Europu, ostat ću u Torinu, u suprotnom ću otići. Ako ostvarimo ovaj cilj, sjest ćemo i razgovarati o tome, a ako ga ne ostvarim moja prisutnost ovdje ne čini se razumnom. Klubu će trebati netko s duhom da dovede “Bikove” u Europu - kazao je Jurić.

Talijanski Tuttosport, pak, piše kako je Jurić glavni kandidat za novog trenera WBA. Klub iz Championshipa Juriću je navodno na stol stavio trogodišnji ugovor “težak” dva milijuna eura neto godišnje uz dodatne bonuse.

108

utakmica Ivana Jurića na klupi Torina (skor 41-31-36)

Jurićeva trenerska karijera

2011. Inter (pomoćnik)

2012. Palermo (pomoćnik)

2014-2015. Mantova

2015-2016. Crotone

2016-2017. Genoa

2017. Genoa

2018. Genoa

2019-2021. Verona

2021. Torino

Linker
26. travanj 2024 07:28