FILIPPO MONTEFORTE Afp
STRATEG ‘VUČICE‘

Jurić nakon prvog ligaškog poraza s Romom: ‘Za takve se stvari na ovakvoj razini plaća visoka cijena‘

‘Stvorili smo puno prilika, ali smo napravili i previše tehničkih pogrešaka i to je bio veliki poklon za igrače Intera‘
Piše: SNObjavljeno: 21. listopad 2024. 06:22

U derbiju osmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je u Rimu s 1-0 pobijedio Romu koju vodi Ivan Jurić.

Prvi je to ligaški poraz Rome otkako je Jurić u rujnu preuzeo klub umjesto Danielea De Rossija. Juriću je to ukupno drugi poraz na klupi Roma jer je izgubio i od Elfsborga u Europskoj ligi.

Po završetku utakmice Jurić je govorio o tome kako je Roma ‘limitirala igru Intera u svakom pogledu‘ te je žalio zbog odlučujućeg pogotka, ali je bio uvjeren kako će rezultat rada u konačnici ‘doći na naplatu‘.

- Smatram kako smo krenuli previše bojažljivo u utakmicu, nije mi se svidjelo kako smo reagirali u prvih 15 minuta, ali nakon toga je krenulo na bolje, sve do primljenog gola. Pogodak je bio prava nesreća, ali za to na ovakvoj razini plaćate visoku cijenu - rekao je Jurić za DAZN po završetku utakmice, pa nastavio:

- Stvorili smo puno prilika, ali smo napravili i previše tehničkih pogrešaka i to je bio veliki poklon za igrače Intera. Svakako moramo podići razinu kvalitete u završnici i to će nas učiniti učinkovitijima. Mislim da smo limitirali igru Intera u svakom pogledu, prava je šteta što smo u ovoj utakmici ostali praznih ruku.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Čak se i Paulo Dybala vratio u obranu ne bi li pomogao suigračima, ali nije uspio zaustaviti udarac Lautara Martineza

- Imam puno posla s njim, on mora tijekom utakmice mijenjati pozicije sa svojim suigračima kako bi što više ograničio broj odlazaka u obranu. Uz malo više organizacije i razumijevanja, možemo vidjeti da igrači moraju manje trčati kako bi pokrili određene dijelove terena.

Kada su u pitanju navijači Rome, jedan dio njih je prosvjedovao načinom na koji se upravaljanja klubom, pa je dio tribina bio prazan prvih 15 minuta.

- Jedini način da se ljudi ponovno okupe su rezultati. Mislim da su navijači bili zadovoljni mnogim stvarima u našoj izvedbi protiv Intera, ali nama trebaju rezultati, a ostalo je samo brbljanje. Mislim da je način na koji se igrači žrtvuju za momčad fantastičan i ako tako nastave, doći ćemo i do rezultata - rekao je Jurić.

Linker
21. listopad 2024 13:58