-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
VATRENI U NOVOM DRESU

Jurić zadovoljan Vlašićevim debijem, hvale ga i talijanski mediji: ‘Definitivno će biti veliko pojačanje‘

‘Oporavak je započeo ulaskom Vlašića, odličnom kupovinom Torina‘, piše Tuttosport
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 10:56

Nikola Vlašić debitirao je za Torino u utakmici prvog kola Serie A na gostovanju u Monzi. Hrvatski reprezentativac na poluvremenu je, pri vodstvu 1-0 za momčad Ivana Jurića, ušao u igru zamijenivši strijelca Alekseja Mirančuka – koji je također ovog ljeta stigao u Torino.

Iako su gosti na poluvremenu imali prednost, dio talijanskih medija smatra da je Vlašićev ulazak predstavljao svojevrsnu prijelomnicu u utakmici (koja je na konacu završila rezultatom 2-1 za Torino).

- Oporavak je započeo ulaskom Vlašića, odličnom kupovinom Torina, umjesto Mirančuka koji nije bio u najboljem izdanju unatoč postignutom golu, piše tako Tuttosport u svom izvještaju s utakmice.

image
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Novinar Tuttosporta, Alesandro Barreti, u svojoj se analizi utakmice također dotaknuo izvedbi Vlašića i Mirančuka, ali i njihovh potencijalnih pozicija u Jurićevom sastavu.

- To su dva važna pojačanja koja će Juriću dati napadačku širinu u kontekstu mogućih opcija na krilnim pozicijama. Tek su došli i trebat će im neko vrijeme da se u potpunosti prilagode, ali definitivno će biti velika pojačanja za Torino, rekao je u svojoj analizi Baretti.

Premda je većina novinarskih pitanja na medijskoj konferenciji nakon utakmice bila usmjerena prema protestu Torinovog kapetana Saše Lukića koji nije htio otputovati s momčadi na prvo ovosezonsko gostovanje (zbog želje za transferom u Romu), Jurić je ipak, govoreći o napadu i pojačanjima, stigao izraziti zadovoljstvo debijem 24-godišnjeg Splićanina.

- Mislim da su Sanabria, Mirančuk i Radonjić odigrali dobru utakmicu – uključujući i Vlašića. Sva četvorica su odigrali dobro, zaključio je hrvatski trener i dodao kako svi moraju nastaviti kvalitetno raditi.

Linker
26. travanj 2024 13:21