Nikola Vlašić

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
NA PREKRETNICI

Jurićeva sudbina je sad u Vlašićevim rukama: Cijena je 15 milijuna eura, ako klub ne plati, oba Hrvata odlaze?

U povijesti je Torino više platio samo Simonea Verdija, veznjaka kojeg su u ljeto 2020. kupili iz Napolija
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. ožujak 2023. 14:16

Budućnost Ivana Jurića u Torinu i dalje je neizvjesna. Talijanski mediji tvrde da je hrvatski trener pred klub postavio jasne uvjete pod kojima je spreman ostati. Među prvim uvjetima je otkup ugovora Nikole Vlašića, koji u Torinu boravi kao posuđeni igrač West Hama.

Torino može otkupiti Vlašića za 15 milijuna eura, što je za Torino jako velik novac. U povijesti kluba više su platili (22 milijuna) samo Simonea Verdija, veznjaka kojeg su u ljeti 2020. kupili iz Napolija. I koji se pokazao kao potpuni promašaj za Torino. Stoga je jasno da u Torinu pažljivo važu što napraviti s 25-godišnjim Vlašićem.

Hrvatski ofenzivac eksplodirao je u Torinu odmah nakon što je došao iz West Hama. Nakon prve dvije utakmice u kojima se aklimatizirao na zahtjeve Ivana Jurića, Vlašić je u sljedeće tri utakmice zabio tri gola. Potom je odlične igre osnažio s još jednim golom i dvije asistencije, pa je nakon 14 utakmica za Torino ima četiri gola i dvije asistencije, uz pregršt sjajnih kritika za dobre izvedbe. Svi su u Italiji bili uvjereni da je otkup ugovora samo pitanje dana.

image

Ivan Jurić

EMMANUELE MASTRODONATO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Emmanuele Mastrodonato/livemedia/shutterstock Editorial/profimedia

Međutim, Vlašić je nakon toga vidno usporio, u devet utakmica nije upisao ni gol ni asistenciju, uz evidentno slabije izvedbe. K tome, još je i četiri utakmice propustio zbog ozljede. I zato su u Torinu neočekivano postali oprezni po pitanju otkupa njegovog ugovora. Što je za Vlašića loša vijest, jer u West Hamu ga po svemu što se može zaključiti ne vide u kadru za sljedeću sezonu. Povratak u London donio bi još jedno neizvjesno ljeto, te traženje kluba koji bi ga uzeo na novu posudbu.

Jurić ne inzistira samo na Vlašiću. Jurić želi i stalni potpis ruskog ofenzivca Alekseja Mirančuka, koji je na posudbi kao igrač Atalante, a njegova otkupna klauzula iznosi 12 milijuna eura. Mirančuk ima 27 godina, profilno je sličan Vlašiću, a zabio je četiri gola uz pet asistencija.

Talijani tvrde da su Vlašić i Mirančuk igrači bez kojih Jurić ne želi ostati u Torinu. S druge strane to košta 27 milijuna eura, a Torino se pita isplati li se toliko dati za igrače koji su sada već u ipak zrelim igračkim godinama, posebno to vrijedi za Mirančuka.

Direktor Torina Davide Vagnati je intervjuu za La Gazzetta dello Sport jasno rekao.

"Ima još godinu dana ugovora s Jurićem i želio ga dugoročno na našoj klupi."

Torino je stoga jako ovisan o tome što će donijeti posljednja dva mjeseca sezone. Hoće li se Vlašić vratiti na razinu jesenskih igara? Je li moguće da ga je igranje u Kataru ipak poremetilo te na neki način "ispraznilo", bez obzira na to što tamo nije imao veliku minutažu? Ili je u pitanju bila samo određena kriza?

Kako god, Vlašiću će sljedeća dva mjeseca u mnogome odrediti nastavak karijere. A čini se i Ivanu Juriću....

Linker
24. travanj 2024 22:15