MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TOTALNI SLOM ŽIVACA

Juve ruši negativne rekorde, a pogledajte ovaj bijes! Kamera ulovila Allegrija: ‘Je*ote, pa vi igrate...‘

Kritike pljušte, talijanski velikan je u krizi, navijači su nezadovoljni, trener gubi živce...
Piše: Danijel Gašpert, SNObjavljeno: 21. rujan 2021. 10:25

Čudno je pogledati na tablicu talijanskog prvenstva nakon četiri odigrana kola i vidjeti da je Juventus na tek 18. mjestu s dva boda na kontu, bez ijedne pobjede. Stara dama, koja je godinama dominirala u Serie A (devet uzastopnih naslova prvaka od 2012. do 2020. godine) da krajem rujna još uvijek čeka na prvu pobjedu u prvenstvu?! Dosad je to bilo zapravo nezamislivo, ali, eto, dogodilo se.

Dosadašnji suparnici bili su miks naoko lakših (Udinese 2:2, Empoli 0:1) i težih (Napoli 1:2, Milan 1:1), ali dojam je kako se povratnik na klupu velikana iz Torina Massimiliano Allegri našao pred težim poslom nego što je mislio. Juventus se riješio nezadovoljnog Cristiana Ronalda i njegove goleme plaće, ali sada je sasvim jasno da Portugalac, koji se vratio u Manchester United, nije bio ključni problem te momčadi. Za razliku od Torina, Ronaldo na Old Traffordu djeluje mnogo bolje.

Ovaj Juventus pomalo ruši negativne rekorde, tako je prvi put ostao bez pobjede u prva četiri ligaška kola još od sezone 1961/1962., te je ovo tek četvrta sezona u klupskoj povijesti da se to dogodilo (preostala dva slučaja dogodila su se 1955/1956. i 1942/1943.). Međutim, to nije sve, veliki Juventusov problem već je duža vrijeme i obrana, koja je u Serie A kapitulirala 18 utakmica zaredom, a posljednji susret bez primljenog gola bio je još 2. ožujka protiv Spezije u 3:0 pobjedi. Jedina utakmica u svim natjecanjima u tom razdoblju u kojoj je Juventus uspio sačuvati čistu mrežu bila je ona nedavna protiv Malmöa u Ligi prvaka (pobjeda 3:0).

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Propuštena vodstva

Zanimljivo je također da je Juventus protiv Udinesea, Napolija i Milana poveo, ali niti jednu utakmicu nije uspio dobiti, dok u ovoj sezoni Serie A njegovi igrači nisu uspjeli postići niti jedan pogodak u drugim poluvremenima utakmica.

Dakle, Juventusovi se problemi množe, iako je u derbiju s Milanom momčad iz Torina dugo držala vodstvo (Morata je zabio već u 4. minuti, a izjednačio je Ante Rebić u 76.). Dojam je da je i trener Massimiliano Allegri frustriran ovakvim razvojem situacije, samokritičan je u izjavama, ali također ne štedi niti svoje igrače...

- Priznajem da sam pogriješio kod zamjena - rekao je povratnik na Juventusovu klupu nakon domaćeg remija s Rossonerima.

- Trebao sam ubaciti u igru više defenzivnih igrača, pokušati zadržati i sačuvati tih 1:0, te preuzimam odgovornost za to. Iskreno, nakon izjednačenja bili smo zreli i za poraz.

Potom se kritički osvrnuo i na svoje igrače:

- Ako ne shvatiš da svoje osobne probleme moraš staviti u drugi plan kada si na terenu, te igrati i beka iako si napadač, tada neće biti dobro, neće biti pravih rezultata. Znam da svi vole pričati o taktici, ali kada 15 minuta prije kraja utakmice imaš prednost, te do tada suparniku praktički ne dopustiš udarac na gol, sustav je nebitan. Ako već izgubiš organiziranost, ne smiješ izgubiti pristup i odlučnost. Ako se to nastaviti, teško da ćemo osvojiti naslov prvaka - zaključio je Massimiliano Allegri.

Inače, društvenim mrežama kruži snimka bijesnog talijanskog stručnjaka koji je teren nakon utakmice protiv Milana (1:1) napuštao u povik: "Je*ote, pa vi igrate za Juventus!"

Linker
17. travanj 2024 19:39