Filip Kostić i Dušan Vlahović

 GABRIEL BOUYS/Afp
SERIE A

Juventus dobio derbi protiv Intera s kapetanom Brozovićem, Kostić junak ‘stare dame‘

Pokušavali su Nerrazzuri svim snagama izvući makar remi, ali nisu uspjeli probiti Torineze
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 23:38

Iako u najavi susreta nije bio planiran u početnom sastavu, Marcelo Brozović je s kapetanskom trakom istrčao od prve minute i odigrao cijeli susret u 180. derbiju između Intera i Juventusa kojim je kompletirano 27. kolo talijanske Serie A. Gosti iz Torina slavili su zahvaljujući pogotku Kostića, koji je u 23. minuti s lijeve strane opalio pokraj nemoćnog Onane. Dugo se provjeravao ovaj pogodak, upitno je bilo je li Rabiot dirao loptu rukom u začetku akcije, međutim nakon intervencije VAR-a, sve je označeno regularnim. Srpski internacionalac definitivno je bio prvo ime susreta, radio je nered po lijevoj strani, kreirao prilike za suigrače i konstantno stvarao pritisak. Pokušavali su Nerrazzuri svim snagama izvući makar remi, ali rezultat je ostao isti kao iz prvog poluvremena.

Porazom je Inter pao na treće mjesto jer je prvi put nakon 11 godina, Lazio slavio u gradskom derbiju protiv Rome u obje prvenstvene utakmice. Pogodak Zaccagnija poslao je momčad Maurizija Sarrija na drugo mjesto na ljestvici stavljajući temeljni dio u njihovoj utrci za Ligu prvaka. Roma je igrala više od sat vremena s igračem manje nakon što je u 32. minuti Ibanez je zaradio drugi žuti. Rezultiralo je tako što je Mourinho na poluvremenu izvadio Dybalu kako bi ojačao obranu, ali nakon opsade koja je trajala dvadesetak minuta Zaccagni u 65. minuti pogađa za 1:0.

Mattia Zaccagni je minijaturom na lijevoj strani šesnaesterca izigrao zadnju liniju Rome, a onda desnicom naciljao suprotni, donji desni kut. Ubrzo je u gužvi Lazio zabio autogol (Casale), ali je poništen zbog zaleđa suparničkog igrača (Smalling). Do kraja još po jedan crveni na svakoj strani (Marušić i Cristante), ali ostalo je 1:0. Hrvatski veznjak Toma Bašić zaigrao je za Lazio od 89. minute.

Lazio u prvenstvu ne zna za poraz još od 11. veljače, a u tom se nizu mogu pohvaliti kako su uz Inter jedini klub, koji je u prvenstvu ove godine zadao poraz Napoliju.

Linker
25. travanj 2024 08:28