MIGUEL MEDINA Afp
ZANIMLJIVE BROJKE

Juventus je zapamtio hrvatski dvojac! Brozović i Perišić su mu u jednoj utakmici zabili tri gola

Ne postoji klub na svijetu s kojim je Juventus češće igrao u svojoj povijesti od milanskog Intera
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. siječanj 2021. 16:32

Ne postoji klub na svijetu s kojim je Juventus češće igrao u svojoj povijesti od milanskog Intera. I od kojeg je više puta izgubio. Jučer je na rasporedu bio 238. po redu Derby d'Italia (Inter slavio s 2:0) u svim natjecanjima, 202. u Serie A, a Inter je na kontu imao 71 pobjedu, od kojih 58 u prvenstvu Italije. Juventus je ipak puno uspješniji, u jučerašnji obračun ušao je sa 108 pobjeda, 92 ligaške, te sa skoro petogodišnjim nizom bez poraza od Nerazzurra.

Bio je 18. rujna 2016. kad je Juve stigao na stadion Giuseppe Meazza i u 4. kolu Serie A izgubio s 1:2. Poveli su gosti iz Torina pogotkom Stephana Lichtsteinera u 66. minuti, samo dvije minute potom izjednačio je Mauro Icardi, a pobjedu domaćinu u 78. minuti golom je donio - Ivan Perišić.


Ukupno je 14 igrača postiglo četiri ili više gola u utakmicama Intera i Juventusa, Giuseppe Meazza (Inter), Omar Sivori (Juventus) i Roberto Boninsegna, koji je zabijao u dresovima oba kluba, rekorderi su s 12 pogodaka. Perišić je protiv Stare dame do sinoć igrao devet puta, upisao četiri poraza, tri remija i tek dvije pobjede. Kad Perišić zabije, Inter pobjeđuje protiv Juventusa! Prvi gol Juventusu Perišić je postigao također 2016. godine, 2. ožujka u uzvratnoj utakmici polufinala Talijanskog kupa. Bio je to spektakularan dvoboj u kojem Juve nije u 120 minuta uspio obraniti prednost od 3:0 iz Torina. Inter je u Milanu slavio s istim rezultatom, no Bianconeri su u raspucavanju jedanaesteraca ipak bili uspješniji.

image
MIGUEL MEDINA Afp


Perišić je na toj utakmici postigao drugi gol za Inter, a preostala dva bila su djelo - Marcela Brozovića. Kod prvog mu je asistirao Gary Medel, dok je onaj za 3:0 postigao s bijele točke nakon što je kazneni udarac izborio Perišić. Brozović je tu krenuo i stao. Jedini su mu to pogoci koje je zabio najtrofejnijem talijanskom klubu protiv kojeg je do sinoć odigrao 11 utakmica, devet u Serie A i dvije u Talijanskom kupu. Za Brozovića se može reći isto kao i za Perišića, kad on zabije, Inter ruši Juve. U tih 11 najvećih talijanskih derbija u kojima je imao minutažu, Brozović se pobjedom osladio tek tada u Kupu. Tri utakmice završile su bez pobjednika, a Inter je s Brozovićem u sastavu upisao čak sedam poraza od Juventusa.


Od posljednje pobjede Intera u Derby D'Italia u rujnu 2016. godine, odigrano je sedam službenih natjecateljskih utakmica, ne računajući sinoćnju. Juventus je dobio pet uz dva remija i gol-razliku 10:4. Za Bianconere su u tim utakmicama po dva gola zabila dvojica Argentinaca, Gonzalo Higuain i Paulo Dybala, a po jedan, uz autogol Milana Škriniara, Juan Cuadrado, Douglas Costa, Cristiano Ronaldo, Aaron Ramsey i novi napadač Milana Mario Mandžukić.

Strijelci za Inter u tom su razdoblju bili Icardi, Radja Nainggolan i Lautaro Martinez, dok je Andrea Barzagli postigao autogol. Ne računajći taj autogol, posljednji Talijan koji se upisao u strijelce u najvećem talijanskom derbiju igrajući za Juventus bio je Leonardo Bonucci 2016. godine, a za Inter Mario Balotelli još 2010. godine. Današnji partner Mirka Marića u napadu talijanskog drugoligaša Monze bio je 19-godišnjak kad je poentirao u 90. minuti za 2:1 slavlje momčadi koju je vodio Jose Mourinho u četvrtfinalu Talijanskog kupa.

Linker
24. travanj 2024 01:46