Angel Di Maria jedan je od onih na koje klub više ne računa

 ALBERTO PIZZOLI Afp
KLUB UZDRMAN AFEROM

Juventus kreće s velikim stezanjem remena, Stara dama otpisuje najveće zvijezde i reže ‘čudne troškove‘

Klub bi se mogao fokusirati na pristup nogometu ‘koji će biti više samoodrživ‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. veljača 2023. 10:52

Situacija u Juventusu je daleko od idealne nakon što mu je zbog financijskih malverzacija oduzeto čak 15 bodova.

- Činjenica je da imamo 23 boda. Moramo osvojiti 40 bodova kako bismo izbjegli ispadanje. To mi je smiješno, ali tako je kako je. Prvi cilj je prestići onoga koji je ispred nas – rekao je trener Stare dame Massimiliano Allegri uoči gostovanja kod Salernitane koje je na rasporedu u utorak.

A La Gazzetta dello Sport izvještava kako Juventus planira srezati troškove i time sljedeće sezone uštedjeti oko 70 milijuna eura.

John Elkann, šef kompanije Exor koja je u vlasništvu obitelji Agnelli, najavio je i rezanje ‘čudnih troškova‘ kako bi se klub mogao fokusirati na pristup nogometu ‘koji će biti više samoodrživ‘.

Navodno već postoji i popis igrača kojima se klub planira zahvaliti na suradnji, a na njemu se nalaze Angel Di Maria, Alex Sandro, Adrien Rabiot, Leandro Paredes i Juan Cuadrado.

Di Maria, Rabiot, Cuadrado i Sandro su igrači s visokim primanjima kojima uskoro istječu ugovorne obveze, dok je Paredes stigao na posudbu iz PSG-a.

Iako ga Juventus neće otkupiti (klauzula je 22,6 milijuna eura), svejedno će na račun PSG-a morati uplatiti 2,5 milijuna eura, jer toliko iznose predviđeni ‘penali‘ u slučaju odustajanja...

Linker
21. svibanj 2024 22:05