MARCO BERTORELLO Afp
IZLAZE IZ KRIZE

Juventus upisao prvu pobjedu nakon crnog niza koji je trajao mjesec dana: ‘Nismo mogli vjerovati...‘

Juventus je s 3:0 pobijedio Bolognu i tako prekinuo crnu seriju od dva remija i tri poraza
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2022. 10:25

Dugo je morao slušati kritike, i to opravdane, no u nedjelju je napokon mogao barem malo odahnuti. Juventus je s uvjerljivih 3:0 na domaćem terenu dobio Bolognu, a Massimiliano Allegri i njegovi igrači dočekali su pobjedu nakon crne serije od dva remija i tri poraza u svim natjecanjima,

Filip Kostić zabio je prvijenac, Dušan Vlahović naklonio se i poentirao glavom, dok je Arkadiusz Milik krasno pogodio iz voleja.

"Svidio mi se timski duh kojeg je pokazala momčad. Bili smo bez pobjede mjesec dana, stoga je dobro ostvariti ovako čistu i dominantnu pobjedu. Sad moramo ostati mirni i sjetiti se da smo još uvijek na putu povratka. Iznad svega, moramo se vratiti na pravi put u Ligi prvaka", komentirao je Allegri.

Bio je zadovoljan prikazanom igrom.

"Rekao sam momcima da želja za dokazivanjem može biti i kontraproduktivna. Trebali smo strpljenje i fokus za izgradnju igre i ostvarenje rezultata. Nismo pobijedili mjesec dana i gotovo da nismo mogli vjerovati kad smo se vratili u svlačionicu", opisao je raspoloženje Juventusov trener.

Stvari sad ipak izgledaju malo ljepše za navijače Stare dame, jer još je puno bodova u igri. Trenutačni lideri Napoli i Atalanta i dalje su na sedam bodova prednosti.

"Trebamo ići korak po korak, nadamo se da možemo nadoknaditi zaostatak. No, to ne ide preko noći."

Allegrija je uoči utakmice dočekalo navijačko nezadovoljstvo, isfućkali su ga prilikom predstavljanja, otpjevali su i pokoju pjesmicu protiv njega.

"U ovom trenutku trebamo čiste i hladne glave. Iza nas je katastrofalan mjesec, no i mi moramo preuzeti odgovornost za vlastite pogreške", podvukao je Allegri.

Thiago Motta je na klupi Bologne zamijenio Sinišu Mihajlovića. Promijenio je sustav iz 3-5-2 u 4-2-3-1, nije pomoglo.

"Bila je to vrlo komplicirana utakmica. Prvi gol smo primili iz kontranapada, ali je Juventus zaslužio pobjedu"; konstatirao je Motta.

Linker
19. travanj 2024 10:10