Massimiliano Allegri je pod velikim pritiskom

 VINCENZO PINTO Afp
SMJENA U TORINU

Juventus već pronašao zamjenu za Allegrija, vraća se trofejni trener: ‘Već su počeli pregovori...‘

Massimiliano Allegri je loše ušao u sezonu s Juventusom koji mu već traži zamjenu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. rujan 2022. 10:05

Iako je Massimiliano Allegri i dalje trener Juventusa, iako čelnici velikana iz Torina šalju poruke kako će to i ostati, jasno je da nitko u klubu ne može biti zadovoljan aktualnim stanjem.

Ovosezonske igre i rezultati ukazuju na to da Allegri nema situaciju pod kontrolom, pa su u Juventusu navodno već počeli razmatrati njegove potencijalne nasljednike ako momčad nastavi s lošom formom.

Talijanski je novinar Tancredi Palmeri objavio kako bi se Allegri uskoro mogao suočiti s otkazom suradnje, te tvrdi kako su njegovi potencijalni nasljednici Antonio Conte ili Zinedine Zidane.

‘‘Počeli su razgovori s Antoniom Conteom, koji nije odbacio ideju povratka u Juventus, te je ostao otvoren za tu mogućnost‘‘, napisao je Palmeri.

Juve je trenutačno osmi na ljestvici Serie A sa samo dvije pobjede, a prošlog je vikenda izgubio od novog prvoligaša Monze. U Ligi prvaka Stara dama je izgubila obje uvodne utakmice, protiv PSG-a u gostima i Benfice u Torinu.

Conte (53) s Tottenhamom ima ugovor do kraja aktualne sezone, koju je odlično otvorio te se svi slažu da u sjevernom Londonu radi jako dobar posao. Teško da bi otišao baš sad, bez obzira na njegovu povezanost s Juventusom, s kojim je osvojio tri naslova prvaka Italije.

Dođe li do Conteovog povratka u Italiju, on je vjerojatniji na kraju sezone. Naravno, pod uvjetom da ga Tottenhamov predsjednik Daniel Levy ‘ne izuje iz cipela‘ ponudom za produljenje koju ovaj ne bi mogao odbiti.

U igri je i Zidane, koji je osvojio tri Lige prvaka s Real Madridom, no on čeka rasplet Svjetskog prvenstva jer ga zanima izbornička pozicija u francuskoj reprezentaciji.

Kao prijelazno rješenje, nakon mogućeg otkaza Allegriju i prije dolaska iskusnog trenera, spominje se bivši Juventusov stoper Paolo Montero, trenutačno trener juniorske momčad kluba iz Torina.

Linker
23. travanj 2024 07:01