JONATHAN MOSCROP/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/pa Images/profimedia
HRVATI U ITALIJI

Juventusov palac gore za Perišića, Brekalo prema velikanu, oglasio se i menadžer: ‘Želi u Ligu prvaka!

Ivan Perišić i Josip Brelako bit će vruća medijska priča sve dok ne potpišu nove ugovore
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. svibanj 2022. 17:15

Gazzetta dello Sport osnažila je tvrdnje o Juventusovom zanimanju za Perišića, dok je za Brekala, uz cijelu paletu klubova koji su se već spominjali, u igru uveden i - Milan.

Prema spomenutom listu Juventus je rekao "da" za Perišića, a nakon što završi prvenstvo slijedi realizacija. Ako je tako bio bi mu to drugi klub u Serie A, nakon Intera u koji je stigao iz Wolfsburga.

Andy Bara, Brekalov menadžer, oglasio se, pak, za Tuttosport:

- Josip je želio da ga Torino ne otkupi, on teži igrati Ligi prvaka. Problem nije bio novac nego isključivo sportske ambicije. Sanja o velikim pozornicama kako bi ga Hrvatska nastavila pozivati pred Svjetsko prvenstvo, stalo mu je da bude u europskim natjecanjima kao i suigrači iz reprezentacije. Nada se da će potpisati ugovor s klubom koji igra u Ligi prvaka ili nekoj od dvije druge UEFA-ine lige - jasan je bio Bara te je dodao:

- Nakon što je odigrao izvrsnu sezonu s Torinom u Serie A, jednom od najtežih državnih prvenstava na svijetu, mislimo da će u sljedećih nekoliko tjedana doista moći pronaći momčad s ovim karakteristikama.

Je li to Milan? Medijske su konstrukcije da bi se među Crveno-crnima mogao pojaviti umjesto Brazilca Messsiasa. No, radi se o igrači koji tek povremeno dobiva šansu. Na lijevom krilu, što je Josipu najjača pozicija, jako dobru sezonu odigrao je Portugalac Rafael Leao, jedan od ključnih ljudi u utrci za prvaka. Istisnuo je Antu Rebića iz startne postave.

Tuttosport piše da u ulici Aldo Rossi procjenjuju što učiniti s Juniorom Messiasom koji je na posudbi iz Crotonea i za otkup moraju platiti šest milijuna eura. Hoće li dati taj iznos ili dodati još koji milijun i pokušati dovesti Brekala kojem ugovor s Wolfsburgom istječe 2023. godine. Nije prvi put u očima Rossonera jer ga je 2019. Zvonimir Boban stavio na popis mogućih pojačanja, no tada od toga ništa nije bilo. Međutim u finišu prvenstvene utrke i u ozračju najavljene prodaje kluba Milanova priča na tržištu je u zastoju. Prvo scudetto pa onda sve ostalo...

Linker
18. travanj 2024 04:33