Navijači Juventusa

 ISABELLA BONOTTO Anadolu Agency Via Afp
PLJUŠTALE UVREDE

Juventusovi navijači vrijeđali balkansku zvijezdu, čeka ih velika kazna, poznato i što su vikali

Pred disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) bit će puno posla
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. studeni 2022. 08:48

U derbiju 13. kola talijanske Serie A Juventus je na domaćem terenu slavio protiv milanskog Intera (2:0) pogocima Fagiolija i Rabiota. Kako javlja Calciomercato, napadač Intera i kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je u susretu odigrao svih 90 minuta, pretrpio je uvrede na svoj račun s tribine na kojoj su smješteni najvatreniji navijači ‘stare dame.‘ Isti medij, prenosi kako su Džeki u nekoliko navrata s tribina dobacivali ‘‘cigane, cigane.‘‘ Ukoliko je delegat spomenute utakmice zabilježio nedolično ponašanje, Juventus bi mogao pretrpjeti novčanu kaznu.

image

Džeko i Brozović

ALBERTO PIZZOLI Afp

Sličan slučaj dogodio se početkom godine, 16. siječnja kad je u sklopu 22. kola talijanskog prvenstva Inter gostovao u Bergamu kod Atalante. I tamo je Džeko bio na udaru navijača koji su ga kao i Juventusovi, častili različitim pogrdnim nazivima, a klub je zbog toga kažnjen s 10.000 eura.

Džeko kojeg mnogi zovu ‘‘Dijamant‘‘ ove je sezone u Serie A nastupio 13 puta i postigao 3 pogotka dok je jednako toliko puta zabio i u grupnoj fazi Lige prvaka u šest nastupa. Inter je trenutno sedmi u prvenstvu, s bodom manje od petoplasiranog Juventus.

Linker
20. travanj 2024 06:03