Angel Di María i Federico Chiesa

 Insidefoto/ddp Usa/profimedia
EGZODUS U TORINU

Juventusu prijeti potpuna katastrofa. Sedmorica igrača žele pobjeći s ‘Titanica‘, na udaru i Allegri

Pitanje je i što će se dogoditi s Vlahovićem, koji je na meti engleskih klubova
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 31. svibanj 2023. 07:54

Do kraja natjecanja u Serie A preostalo je još 90 minuta. Pogled na tablicu talijanskog prvenstva poslije 37 kola sugerira kako je većina odgovora poznata i prije zaključne runde.

Napoli je prvak, a u Ligu prvaka s njima će još i Lazio, Inter i Milan. Neizvjesnost traje oko tri mjesta za Europsku, odnosno Konferencijsku ligu: pozicije za Europsku ligu drže Atalanta (61 bod) i Roma (60), Juventus je sedmi (59), s kartom za Konferencijsku ligu. Ostala je dvojba i na dnu: hoće li prvoligaški status zadržati Spezia ili Verona?

U posljednjem kolu sastaju se: Atalanta – Monza, Roma – Spezia i Udinese – Juventus. Dakle, šanse "stare dame" da se domogne barem Europske lige vrlo su skromne. Poglavito, u kontekstu činjenice da je momčad nakon opetovanih sankcija doživjela - mentalni slom, odnosno dva uzastopna poraza (Empoli, Milan). Odlukom Saveznog apelacijskog suda Juventus je kažnjen oduzimanjem deset bodova. U procesu protiv torinskog kluba dokazni je postupak potvrdio optužbe da su čelnici Juventusa svjesno kršili financijski fair-play, te nezakonito stjecali kapitalnu dobit "bildanjem" iznosa transfera.

No pravi razmjeri katastrofe tek se naslućuju. Nakon spoznaje da iduće sezone Juventus neće participirati u Ligi prvaka, te da mu se srozala i solventna moć, posljedica svega je - egzodus igrača! Čak sedmorica igrača žele napustiti "torinski Titanic"...

image

Massimiliano Allegri

CRISTINA QUICLER Afp

Ugovorna obveza s Juventusom (za nekoliko dana) istječe Angelu Di Mariji, Adrienu Rabiotu, Juanu Cuadradu, Manuelu Locatelliju te Moise Keanu. Također, u matične klubove se vraćaju dvojica igrača na posudbi -Leandro Peredes (PSG) i Arkadiusz Milik (Olympique Marseille). Da situacija bude složenija, u Juventusovom je rosteru i nekolicina igrača koji ulaze u zadnju godinu ugovora i ljetni prijelazni rok posljednja je prilika za njihov transfer. Među njima je 36-godišnji Leonardo Bonucci, koji je najavio oproštaj 2024., a preostali su Wojciech Szczesny, Daniele Rugani i Alex Sandro.

Nema sumnje da će u ozračju posvemašnje apatije i igrači s dugotrajnijim ugovorom nastojati pobjeći iz Juventusove svlačionice. Primjerice, Dušan Vlahović, za kojega postoji zanimanje nekih engleskih klubova (Chelsea, Manchester United).

Također, neizvjesno je što će biti s trenerom Massimilianom Allegrijem. Njega ugovor s Juventusom veže do ljeta 2025. ali nezadovoljstvo igrača favoriziranjem defenzivnog načina igre sve je učestalije. Proteklih dana Di Maria, Cuadrado i Chiesa javno su kritizirali Allegrijeve taktičke postavke.

"Staroj dami" europskog nogometa predstoje doista teški dani...

Linker
26. travanj 2024 22:20