GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
OPORAVAK JOŠ TRAJE

‘Kad se vrati, bit će nedodirljiv!‘ Brozović nije zaigrao od SP-a, u Interu željno iščekuju njegov oporavak

Veznjak Vatrenih prije SP-a propustio je pet uzastopnih utakmica zbog ozljede bedra
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. siječanj 2023. 15:20

Marcelo Brozović još nije nastupio za Inter u nastavku klupske sezone. Hrvatski veznjak zbog ozljede je ostao van sastava protiv Napolija i Monze, talijanski mediji prošlog ponedjeljka kazali su da će opravak trajati oko dva tjedna, tako da postoji realna mogućnost da ga nećemo gledati ni protiv Parme (utorak) u Kupu.

Neizostavni Vatreni uoči katarskog Mundijala propustio je pet uzastopnih utakmica zbog ozljede bedra, sada ima problema s mišićem lijeve noge, a analitičar talijanskog nogometa Paolo Assogna čvrsto vjeruje da će Brozovićev povratak podignuti razinu Interovih prezentacija, te je ukazao na neizmjernu važnost našeg reprezentativca.

"Kada se Marcelo Brozović vrati, preuzet će igru Intera i, bude li sve u redu s njegovim zdravstvenim stanjem, bit će nedodirljiv. Treneru Inzaghiju trebalo je puno vremena da pronađe pravu zamjenu za njega", kazao je Assogna kao gost u studiju SS24, pa proširio priču ukazavši na nezadovoljavajuće bodovno stanje milanskog velikana:

"Od Intera smo očekivali mnogo više ove sezone, čudno je da se takva momčad ne bori za Scudetto, trebali bi biti mnogo bliže vrhu", zaključio je.

Sigurno da su izostanci Brozovića, koji je odavno glavna karika njihova veznog reda, u određenoj mjeri utjecali na rezultate, ali Hrvat se s ostatkom ekipe ima čemu nadati. Nakon 17 kola, Inter je na četvrtom mjestu (34 boda) ljestvice sa sedam bodova manje od lidera Napolija, ali i utakmicom više.

Takvu razliku teško je istopiti, ali ne i nemoguće - pobjeda nad Napolijem (1:0) prošle srijede dobar je prvi korak, lidere prvenstva dotad nitko nije porazio. U idućoj utakmici protiv Monze ipak nisu ostali dosljedni (2:2) pobjedama, ali i dalje je preran za reći da je prvenstvo izgubljeno.

Brozović je dosad upisao 10 nastupa, od toga je startao 7 puta, te dvaput zatresao mrežu protivnika. Početkom rujna zabio je za vodstvo u derbiju protiv Milana (2:3), a u idućem kolu osigurao je pobjedu nad Torinom (1:0) u završnim minutama ogleda.

Linker
23. travanj 2024 12:47