Ivan Jurić na potpisu ugovora
 SCREENSHOT: TWITTER
SADA JE SLUŽBENO

Kakav dan u Torinu i Juventusu: Hrvat i slavni Talijan potpisali ugovore i postali najveći konkurenti!

Informacije kojima su mediji baratali prethodnih dana postale su službene.
Piše: HINA/SNObjavljeno: 28. svibanj 2021. 16:21

Nogometaši Juventusa u istom su danu ostali bez trenera i dobili novog, odnosno povratnika na klupu "Stare dame", jer je otpuštenog Andreu Pirla na klupi zamijenio Massimiliano Allegri, potvrdio je klub iz Torina.

Pirlu nije pomoglo što je u završnici sezone osvojio Kup Italije i na sretan način izborio plasman u Ligu prvaka osvojivši četvrto mjesto zahvaljujući kiksu Napolija u zadnjem kolu. Talijanski mediji su još u četvrtak objavili da je s Pirlom raskinut ugovor nakon samo godinu dana koje je proveo na klupi bivšeg prvaka te da se Allegri nakon dvije godine izbivanja vraća u Juventus s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Iako nisu objavili detalje ugovora, iz Juventusa su potvrdili povratak trenera koji je u svom prvom mandatu s Juventusom osvojio pet uzastopnih naslova prvaka Italije (2015. - 2019.), četiri uzastopne dvostruke domaće krune te dvaput odveo klub do finala Lige prvaka.

"Allegri dolazi na klupu koju jako dobro poznaje, u klub kojeg voli i koji njega voli, a od danas počinje novo zajedničko putovanje, prema novim ciljevima", stoji u Juventusovom službenom priopćenju.

Klub nije iznio financijske detalje ugovora, ali talijanski mediji su još u četvrtak objavili da bi Allegri trebao zarađivati oko devet milijuna eura godišnje.

Istovremeno, novi trener Juventusovog gradskog rivala Torina postao je hrvatski stručnjak Ivan Jurić. Dosadašnji trener Verone potpisao je ugovor na tri sezone. Predsjednik Urbano Cairo i tehnički direktor Davide Vagnati već pet dana nakon završetka aktualne sezone našli novo rješenje do lipnja 2024. godine.

Talijani Jurića predstavljaju kao jedno od najspominjanijih imena, kada je riječ o kandidatima za novi posao. Zadnje dvije sezone radio je jako dobre stvari s Veronom, a Torinu bi nakon borbe za opstanak trebao donijeti stabilnost u rezultatskom smislu. Posao s potpisivanjem ugovora u Torinu bio bi gotov i koji dan ranije, ali čekali su se papiri iz Verone s kojom ga je suradnja vezivala do 2023. godine.

Linker
26. travanj 2024 11:54