GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
NEVJEROJATNA GESTA

Kakav potez Marija Mandžukića! U cijelosti se odrekao plaće i poklonio je siromašnim mladim ljudima

Mandžukićeva plaća preusmjerena je u klupsku zakladu, potvrdio je to i predsjednik kluba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2021. 17:32

Još jedan primjer ponašanja vrhunskog sportaša i pravog čovjeka dao je Mario Mandžukić. Srebrni je Vatreni potpisao ugovor s AC Milanom do kraja sezone po kojem zarađuje 1.8 milijuna eura. Jednog dijela od tog novca Mandžo se - odrekao!

Službena je to informacija koja je ovoga petka prostrujila iz samoga kluba, potvrđena od strane predsjednika Paola Scaronija. Veli on da se hrvatski napadač odrekao plaće za ožujak, u kojem ionako nije igrao zbog ozljede. Naravno, endemski je to slučaj, barem u svijetu profesionalnog, vrhunskog sporta.

- Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih - rekao je Scaroni za talijansku novinsku agenciju ANSA.

Inače, Mandžukić do kraja sezone ima još devet utakmica za dokazati se... Jer, vrlo je upitno da će Milan s njime iskoristiti opciju produljenja ugovora na sljedeću sezonu, Ako se to pak dogodi, Mandžo će imati novih 3.6 milijuna eura.

Linker
20. travanj 2024 02:35