MATIJA DJANJESIC/CROPIX
‘Slomljeno srce‘

Kako je zbog svađe s bivšim hrvatskim reprezentativcem smijenjen veliki Gennaro Gattuso

Drugizanimljiv detalj je aktualan i vezan za Rijeku i Napoli odnosno Gennara Gattusa
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. studeni 2020. 14:07

U Italiji je izišla knjiga “Cuore spezzato” (Slomljeno srce), čiji je autor Alessio Alaimo, novinar Tuttomercato.web i Sportitalije.

Pisana uz pomoć nekih aktera turbulentne priče o Palermu, kao što je Eugenio Corini, knjiga odaje osobni pogled autora na dramatičnu sudbinu sicilijanskog kluba. Uz podnaslov “Od zlatnih godina do nestanka”, knjiga se bavi mnogim važnim likovima Palerma, među inima Trapattonijem, Gattusom, Dybalom, Cavanijem i drugima. Glavnina je teza, naravno, fokusirana na Maurizija Zamparinija, temperamentnog (tadašnjeg) vlasnika kluba. Dvije su pričice vezane i za naše igrače.

Jedan od njih je vratar Posavec koji je, kako navodi autor, bio jedan od Zamparinijevih miljenika, kojeg je izabrao za nasljednika veterana Sorrentina. Navodno je to bilo protiv volje nekih trenera, a i prepreka iskoraku mlađih domaćih vratara. Tako se navodi da je na jednoj utakmici trebao braniti mladi Fulignati, ali da je uoči nastupa na treningu on nešto nedolično dobacio o Posavcu. To je naljutilo i trenera Corinija i trenera vratara Sicignana, pa je ipak nastupio današnji vratar Hajduka.

image
Igor Budan
MARCELLO PATERNOSTRO/AFP

Drugi detalj je aktualan i vezan za Rijeku i Napoli odnosno Gattusa. Naime, Zamparini je u Serie B odlučio dati šansu Gennaru Gattusu, ali je trajao samo od lipnja do rujna 2013. godine, odnosno tek osam utakmica. Kako navodi autor knjige, Gattuso se posvađao s Igorom Budanom, Riječaninom kojeg je Zamparini naprosto obožavao, a koji je te godine zaključio karijeru.

Budan je bio imenovan team menadžerom i u njegovu sukobu s trenerom vlasnik je stao na njegovu stranu i uručio je otkaz današnjem treneru Napolija.

Linker
25. travanj 2024 14:50