Hakan Calhanoglu
 TIZIANA FABI Afp
BEZ ODŠTETE

Kakva dva udarca za Milan! Donnarumma odlazi u PSG, a druga zvijezda kluba u redove najvećeg rivala

Talijanski mediji navode da će Calhanoglu u Interu zarađivati pet milijuna eura
Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2021. 15:21

Turski veznjak Hakan Calhanoglu (27), koji je pod trenerskom palicom Stefana Piolija postao jedan od ključnih igrača AC Milana, trebao bi karijeru nastaviti u gradskom rivalu Interu, objavili su u ponedjeljak talijanski mediji.

AC Milan je mjesecima pokušavao nagovoriti turskog reprezentativca da produži ugovor i nudio mu je četiri milijuna eura po sezoni, što je bilo povećanje plaće od milijun i pol eura. No, turski veznjak je odbio produžiti ugovor koji mu ističe za nekoliko dana, te se odlučio za prelazak u redove najvećeg rivala, Intera, u koji će stići kao slobodan igrač, bez odštete.

Talijanski mediji navode da će Calhanoglu s Interom potpisati trogodišnji ugovor, po kojem će zarađivati pet milijuna eura godišnje plus milijun eura u bonusima. Calhanoglu bi u utorak trebao obaviti liječnički pregled, a u nekoliko sljedećih dana slijedi potpisivanje ugovora.

Calhanoglu je karijeru počeo u Karlsruheru, a potom je igrao za Hamburger i Bayer Leverkusen, da bi u ljeto 2017. prešao u AC Milan u transferu vrijednom 20 milijuna eura.


Donnarumma u Rimu obavio liječnički pregled uoči prelaska u PSG

image
Gianluigi Donnarumma
RICCARDO ANTIMIANI Afp

Slobodni dan koji je talijanski nogometni izbornik Roberto Mancini dao svojim igračima vratar Gianluigi Donnarumma (22) iskoristio je da bi obavio liječnički pregled uoči prelaska u PSG. Donnarumma je liječnički pregled obavio u klinici Sant’Andrea u Rimu, objavili su u ponedjeljak talijanski mediji.

Donnarumma je prošao Milanovu omladinsku školu i postao je prvi vratar kluba već sa 16 godina. U šest sezona nastupio je u 251 utakmici za AC Milan. Iako je bilo puno pokušaja da se dogovori nastavak suradnje, do toga nije došlo i 30. lipnja mu ističe ugovor, pa će Milan napustiti kao slobodan igrač, odnosno bez odštete.

Sa PSG-om je dogovorio petogodišnji ugovor po kojem bi imao plaću od 10 milijuna eura po sezoni, što je četiri milijuna više od onoga koliko je zarađivao u Milanu.

Talijanska reprezentacija je s maksimalnih devet bodova završila natjecanje u skupini A Europskog nogometnog prvenstva pobijedivši Tursku i Švicarsku sa po 3-0, a u nedjelju na rimskom Olimpicu i Wales sa 1-0.

Linker
23. travanj 2024 17:32