Ivan Perišić i Marcelo Brozović
 EMILIO ANDREOLI
PUT DVOJICE VATRENIH

Konačno se sve zna: Bayern je u zadnji čas šokirao Perišića, a evo zašto Broz neće igrati s Neymarom

Ivan Perišić i Marcelo Brozović ostali su članovi Intera iako to po svemu nisu trebali.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. listopad 2020. 12:14

Ivan Perišić i Marcelo Brozović ostali su u Interu, iako se već mjesecima pričalo kako će gotovo sigurno napustiti Milano i otići na druge destinacije. Perišić je bio na posudbi u Bayernu, osvojio s njime naslov europskog prvaka, štoviše, imao je u tom pohodu na tron i značajnu ulogu, igrao i zabijao i na završnom turniru u Lisabonu.

U jednom trenutku, nakon brojnih nagađanja, stigla je iz njemačkih i talijanskih medija informacija kako će Bayern otkupiti Perišića od Intera. Htio je on ostati u Münchenu, želio je to i Bayern, a i Inter je bio zadovoljan poslom, otkupna klauzula bila je 20 milijuna eura. Bavarci su potom rekli kako im je to previše, kako neće dati toliki novac i počeli su s Interom pregovarati o nižoj odšteti. Govorilo se o 15 milijuna, zatim i o 12 milijuna eura, koliko je Bayern konačno ponudio.

Možda bi se to i dalo dogovoriti, međutim tada je Bayern povukao neočekivani potez - poručio je Perišiću da će ga otkupiti, ako on smanji dosta svoj ugovor koji ima u Interu. Dakle, s jedne strane su ga Bavarci uvjeravali da će ga otkupiti, s druge ga htjeli dovesti pred svršen čin i ponuditi mu manji ugovor. Naravno da Perišić nije pristao, vratio se u Inter, svjestan da će se morati boriti za mjesto, jer su u klubu već planirali da odlazi, Perišić je ostao. I, eto, u prve tri utakmice Serie A ove sezone upisao je 170 minuta, dvaput je bio starter, jednom ušao s klupe, protiv Lazija je i asistirao.

image
EMILIO ANDREOLI

Dakle, Perišić u Interu traži svoje mjesto, brzo je prežalio Bayern i okrenuo se novim izazovima, još jednom dokazujući tezu da u nogometu nijedan obrat nije nemoguć.

A Marcelo Brozović također je ostao u Interu. Još jednom. Iako su mu ovaj put jasno u klubu rekli da nemaju ništa protiv njegove prodaje. Giuseppe Marotta, glavni Interov čovjek za sportska pitanja, u svojoj viziji ima Vidala i Nainggolana kao ključne ljude u veznom redu, čak nije presudno ni što su, ako gledamo ponašanje izvan travnjaka koje su Brozoviću zamjerili u Interu, poznati po svojim incidentima. Dakle, ta priča može biti samo izgovor za Brozovićevu prodaju. Inter je izvjesio cijenu od 50-ak milijuna eura (klauzula je 60 milijuna), PSG je bio vrlo blizu odluci da dovede Hrvata.

Ponovna borba

Pregovori su bili u poodmakloj fazi, već se znala i visina Brozovićeva ugovora, no Inter nije pristao na razmjenu, u kojoj bi u Milano došao Paredes, a u Pariz Brozović, čak niti kombinacija novca i igrača nije uspjela približiti klubove poslu. Svi žele “keš”, a gotovine je i kod šeika i kod Kineza nakon ove krize sve manje, pa je na kraju Brozović također ostao na San Siru. U tri utakmice sezone odigrao je 117 minuta, jednom kao starter, dvaput ušao s klupe. Kao dokaz da se mora ponovno izboriti za dosad zajamčeno mjesto u Conteovoj ideji.

Vatreni prijelazi ovog ljeta i jeseni

Mario Pašalić (Chelsea - Atalanta) 15 mil. €
Dejan Lovren (Liverpool - Zenit) 12 mil. €
Ivo Grbić (Lokomotiva - Atletico) 7 mil. €
Ante Budimir (Mallorca - Osasuna) posudba
Ante Rebić (Eintracht - Milan) razmjena
Tin Jedvaj (Augsburg - Bayer) kraj posudbe
Ivan Perišić (Bayern - Inter) kraj posudbe
Milan Badelj (Lazio - Genoa) nepoznata odšteta

Linker
20. studeni 2020 16:59