Vicotr Osimhen

 ANDREA STACCIOLI Afp
UBOJITI TOPNIK

Kontroverzni predsjednik Napolija lupio šakom o stol i rekao: ‘Ne može! Ne dam ga ni za kakav novac‘

Nigerijski napadač jedan je od najzaslužnijih što je titula otišla u Napulj nakon 33 godine čekanja
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 06. svibanj 2023. 19:24

Napoli je nakon godina i godina čekanja osvojio naslov prvaka Italije, a nigerijski napadač Victor Osimhen jedan je od najzaslužnijih što je titula stigla na "Maradonu". Postigao je 22 pogotka u 27 odigranih utakmica u talijanskoj ligi te je privukao pažnju mnogih europskih giganata poput Bayerna i Manchester Uniteda.

Ipak, zainteresirani klubovi svjesni su da neće biti lako dovesti Osimhena u svoje redove, a ta misija postaje gotovo nemoguća nakon što se oglasio kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

- Neću prodati Osimhena ovog ljeta, ni pod kojim okolnostima! Ne želim ga pustiti, ostaje ovdje - bio je jasan De Laurentiis te je usto dao informacije i o tome tko će voditi njegovu momčad iduće sezone.

image

Aurelio De Laurentiis

FRANCO ROMANO Nurphoto Via Afp

- Već sam aktivirao opciju produženja ugovora Luciana Spallettija za sljedeću sezonu, ostaje trenirati prvu momčad - zaključio je.

Podsjetimo, Napoli je Osimhena doveo u ljeto 2020. godine iz francuskog Lillea za 75 milijuna eura, a sada žele dobiti duplo veću cifru za njega. Navijače je također zabrinula nedavna izjava u kojoj je Osimhen rekao da bi volio igrati u Premier ligi.

- Mnogi smatraju Premier ligu najboljom ligom, ali sam u jednoj od pet najboljih liga na svijetu, u Italiji. Naravno, naporno radim da ispunim svoj san i da se okušam u Premier ligi jednog dana - izjavio je Osimhen, koji po svemu sudeći ovog ljeta neće prijeći na Otok, barem po planovima De Laurentiisa.

Linker
27. travanj 2024 22:38