Nicolo Zaniolo

 GIACOMO MORINI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Giacomo Morini/shutterstock Editorial/profimedia
IZBAČEN I IZ MOMČADI

Kraj sezone za ‘najpoznatijeg talijanskog kladitelja‘, nakon teške kazne čeka ga duga pauza

Prvi je o odluci tužiteljstva u Torinu javnosti izvijestio poznati talijanski novinar Fabrizio Romano
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. listopad 2023. 17:26

Nicolo Fagioli (22) više neće nastupati za Juventus ove sezone. Veznjak Stare dame dobio je sedam mjeseci suspenzije zbog klađenja na ilegalnim platformama.

Prvi je o odluci tužiteljstva u Torinu javnosti izvijestio poznati talijanski novinar Fabrizio Romano.

Talijanski tužitelji su prošlog tjedna pokrenuli istragu o slučaju u kojeg su bila uključena i dvojica reprezentativaca, Sandro Tonali iz Newcastlea te Nicolo Zaniolo iz Aston Ville.

Njih dvojica napustili su reprezentativni kamp i ostali bez nastupa za Azzurre u ovom mjesecu, a pitanje je kada će uopće ponovno odjenuti nacionalni dres.

Pojedinosti o navodnim prekršajima nisu objavljene, a Tonalija i Zaniola očekuje mogućnost suspenzije i do 36 mjeseci zbog klađenja putem ‘nelicenciranih internetskih prodajnih mjesta‘.

Fagioli je dobio znatno manju kaznu jer je navodno postigao sporazum s tužiteljima.

Iz talijanskog saveza su objasnili kako Tonali i Zaniolo nisu u pravom stanju da bi se mogli suočiti s obvezama u reprezentaciji, dok je Tonali, doduše preko posrednika, priznao svoju ovisnost o klađenju.

- U šoku je, jako je tužan. Mora se suočiti s ovom situacijom. Trenutačno trenira u Newcastleu. Rekao mi je da je trenirao jako dobro. Može igrati u subotu. On igra svoju najvažniju igru, protiv ovisnosti o klađenju – rekao je Tonalijev zastupnik Giuseppe Riso.

Linker
02. svibanj 2024 12:02