MARCO IACOBUCCI/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
SKANDAL U ITALIJI

Lazio doživotno izgnao Nijemca i dva Rumunja, pogledajte kakav je dres nosio autor velikog incidenta

Talijanski nogometni savez već istražuje Lazio zbog navodnih antisemitskih slogana njegovih navijača
Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2023. 19:11

Nogometni klub Lazio objavio je da će tri njihova navijača dobiti doživotnu zabranu pristupa stadionu zbog diskriminacije i antisemitizma, tijekom nedavnog rimskog derbija.

Prvi, koji je identificiran zahvaljujući nadzornim kamerama, nosio je dres s natpis "Hitlerson" s brojem 88, što se u neonacističkom pokretu koristi u značenju "Heil Hitler".

Rimska policija navela je da se radi o Nijemcu, koji je i napravio incident na gradskom derbiju 2009. godine. Ostala dvojica optužena su za korištenje fašističkog pozdrava, a policija je izjavila da se radi o rumunjskim državljanima.

Disciplinska komisija Serie A odlučit će o bilo kakvim sankcijama vezanim uz navodne antisemitske povike koji su se čuli u nedjeljnom derbiju. Talijanski nogometni savez već istražuje Lazio zbog navodnih antisemitskih slogana njegovih navijača tijekom utakmice kod Napolija 3. ožujka.

Lazio nakon pobjede nad Romom (1-0) zauzima drugo mjesto na tablici Serie A i za liderom Napolijem zaostaje 19 bodova. U sljedećem 28. kolu Lazio 2. travnja gostuje kod Monze.

Linker
13. travanj 2024 22:09