Ante Rebić
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
EKSPLOZIJA VATRENOG

LEGENDA HRVATSKOG NOGOMETA KOJA JE PRVA GURNULA 'NOVOG KRALJA MILANA' U VATRU 'Ne znam što mu je trebalo toliko i što se događalo do sada'

IVAN KATALINIĆ Trener koji je Rebića uveo u seniorski nogomet vjeruje da njegove najbolje igre tek dolaze
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. veljača 2020. 22:47

Legendarni trener Ivan Katalinić, koji je uvijek imao “nos” za mlade igrače, bio je taj koji je Antu Rebića prvi gurnuo u vatru, u mlin prvoligaškog nogometa, kada je bio za kormilom Splita koji je izveo u Europu.

Kate je Rebića prvi stavio u momčad Splita kada je imao 17 godina. Briljirao je Rebić u juniorskom nogometu sa starijima od sebe i skrenuo pozornost tadašnjega trenera Katalinića koji je ga je priključio prvoj momčadi u tadašnjem Splitu koji je bio hit Prve HNL... Mladi Rebić koji je ušao u drugom poluvremenu je uzvratio golom na Maksimiru za 1:1 za povijesni bod Splita u posljednjem kolu sezone 2010./11.

- Naravno da se sjećam kada sam ga stavio u igru protiv Dinama u Maksimiru - podsjetio se Katalinić da ga je prvi ubacio u seniorski nogomet.

MILAN, ITALY - FEBRUARY 17:  Ante Rebic of AC Milan celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between AC Milan and Torino FC at Stadio Giuseppe Meazza on February 17, 2020 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani/Getty Images

U međuvremenu je Rebić ostvario transfer veliki transfer iz Splita u Fiorentinu, postao hrvatski reprezentativac, bio na Mundijalu u Brazilu, odrađivao posudbe u RB Leipzigu i Veroni, prije nego što će doći u Eintracht kod bivšega izbornike Nike Kovača te osvojiti svjetsko srebro sa Zlatkom Dalićem, a nakon toga i briljantnom predstavom i njemački Kup protiv Bayerna, da bi ovoga ljeta došao u Milan na posudbu gdje nije imao ni dovoljno minuta niti kvalitetan učinak kao sada... Sada je u velikom trenutku, trese mreže za Milan čiji je posao najvažniji igrač u ovoj godini.

- Ne znam što mu je trebalo toliko, jer ako on igra za hrvatsku reprezentaciju, ne znam što se događalo do sada.

Možda mu je trebalo vremena za prilagodbu?

- Ne, trebali su mu golovi koje je sada davao kada je ulazio u igru jer ga je to stavljalo u momčad.

Što s odmakom tolikoga vremena možete reći o njegovim karakteristikama, jer je reprezentativac, nastupao je za top klubove?

- Uvijek je pokazivao da će biti dobar igrač. Ne ovisi to samo da netko kaže “to će biti”, nego ovisi o njemu, a on je to pokazao. Dobar je bio i u Frankfurtu. Ovo je ipak velika razlika, bez obzira što Milan nije sada tako dobar. Milan je veliki klub u kojemu se sve gleda. A Rebić je u sedam utakmica dao šest golova i to sve govori o njemu.

Koliko je to važno u kontekstu reprezentacije, činjenice da se približava Euro i da izbornik ima igrača u koji je u tako dobroj formi?

- Izuzetno je to važno, naročito za njega jer je podignuo samopouzdanje i ako ovako nastavi to će biti sjajno. Možda je sada i u najboljim godinama, ima dosta iskustva, igranja u Europi i možda mu je ovo najbolji dio u karijeri - zaključio je Katalinić.

Linker
20. travanj 2024 04:24