GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
KONAČNO NA TERENU

Legenda jedva dočekala povratak Vatrenog: ‘On je vrlo važan igrač naše momčadi. U ova dva dana me oduševio‘

‘Nadamo se da ćemo ga u narednim utakmicama moći iskoristiti na najbolji mogući način‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 05. studeni 2022. 17:36

Inter će u nedjelju (od 20.45) u gostima kod Juventusa pokušati nastaviti svoj pozitivni niz od četiri uzastopne pobjede u Serie A. S obzirom na to da će "stara dama", s druge strane pred svojim navijačima tražiti put prema iskupljenju za ispadanje iz Lige prvaka, ali i općenito loš ulazak u sezonu, Inzaghijeve trupe neće imati lagan zadatak. Ono što, međutim, treneru milanskog satava daje dodatni optimizam uoči velikog sraza jest činjenica da će u Torinu moći računati i na oporavljenog Marcela Brozovića.

Inzaghi je, naime, najavljujući dvoboj s Juventusom na medijskoj konferenciji, potvrdio da će hrvatski reprezentativac u nedjelju biti u kadru.

- On je vrlo važan igrač naše momčadi. U ova dva dana me oduševio kako je radio nakon 40 dana pauze. Mislim da neće krenuti od početka, ali vidjet ćemo kako će se dalje odvijati utakmica. On je naš temeljni igrač kao i Lukaku. Malo se govorilo o njegovom izostanku zahvaljujući suigračima koji su bili dobri u njegovoj zamjeni, ali nadamo se da ćemo ga u narednim utakmicama moći iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je 46-godišnji Talijan.

Podsjetimo, 29-godišnji hrvatski veznjak krajem rujna se ozlijedio tijekom utakmice "vatrenih" s Austrijom u Ligi nacija, a nalaz magnetske rezonance pokazao je djelomičnu rupturu mišića zadnje lože. Iako se u prvim trenucima pojavila bojazan da bi ozljeda mogla ugroziti Brozovićev nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, čini se kako je taj scenarij ipak izbjegnut. Zbog ozljede je propustio ukupno devet Interovih utakmica, pet prvenstvenih i četiri u Ligi prvaka. Do početka Mundijala Inter će odigrati još tri utakmice, uključujući i nedjeljnu s Juventusom, te se nadamo da će Broz u tom razdoblju uspjeti uhvatiti kakvu-takvu natjecateljsku formu.

Linker
20. travanj 2024 04:16