Andrea Pirlo
 New Press/Getty Images) / New Press Getty Images
POHVALE VEZNJAKA

LEGENDA UOČI DERBIJA NAHVALILA BOBANA I JOŠ JEDNOG HRVATA 'Zbog njega su u prednosti! Igrao je finale SP-a s i već to je dovoljno da učini razliku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2020. 13:03

Jedan od najboljih talijanskih veznjaka svih vremena, legendarni Andrea Pirlo je u razgovoru za 'Gazzettu dello Sport' najavio veliki derbi između Milana i Intera koji je na rasporedu ovog vikenda te otkrio što misli o današnjem Milanu kojeg vodi dvojac Boban - Maldini.

- Ovo je jedan drugačiji Milan. Maldini i Boban rade najbolje što mogu i dovode igrače koje mogu obzirom da klub nije financijski na razini na kojoj je bio prije nekoliko godina. Njihov problem nije taj što su iz nogometa sjeli u ured, već što ovo nije klub kakvog poznaju. Smatram da su do sada obavili dobar posao i da su idealni ljudi koji će polako, ali sigurno donijeti oporavak klubu.

Kada je u pitanju derbi protiv Intera, Pirlo smatra kako je kvaliteta na strani Conteove momčadi.

Screenshot: Youtube

- Kada pogledate vezni red, Ismael Bennacer je jedan od najvećih talenata, možda i jedan od najboljih igrača u Italiji, ali Marcelo Brozović je tu u prednosti. Igrao je finale Svjetskog prvenstva s Hrvatskom, a samo to je dovoljno da učini razliku u ovom trenutku. Theo Hernandez je pokazao i više nego što se očekivalo i još ima puno prostora za napredak. Rafael Leao je još uvijek mlad, kada je Zlatan u pitanju vjerujem da će prodrmati momčad kada se uđe u neku letargiju koja se znala uvući kod igrača.

Andrea Pirlo je za momčad Intera igrao tri godine, dok je u dresu gradskog rivala Milana proveo dugih deset godina i ostavio puno dublji trag. U dresu Milana osvojio je talijansku Seriju A i talijanski kup, te dvije Lige prvaka i Europski superkup.

Linker
26. travanj 2024 19:19