Zlatan Ibrahimović

 MARCO BERTORELLO Afp
PROBLEM ILI BLAGOSLOV?

Legenda zabrinuta zbog Ibrinog povratka u Milan: ‘Zašto su ga vratili? Jedna stvar bi mogla biti jako loša‘

‘Moramo vidjeti što će Ibrahimović napraviti idućih dana‘, rekao je Fabio Capello
Piše: SNObjavljeno: 12. prosinac 2023. 17:59

Zlatan Ibrahimović se vratio u Milan gdje će biti ‘operativni partner‘ i ‘viši savjetnik vlasnika i uprave‘. Iako je većina s oduševljenjem pozdravila Ibrin povratak, ima i onih koji su zabrinuti zbog toga.

Fabio Capello je rekao kako mu nije baš sve jasno i kako ima osjećaj da bi Ibrahimovićev povratak mogao staviti dodatan pritisak na trenera Stefana Piolija što bi bilo kobno za ekipu.

- Može li doći do Milanella? Može li pričati s igračima? Što može? Ibra je pametan čovjek i može imati ključnu ulogu u nekim situacijama, ali kada se vratio u Milan kao igrač, bio je u svlačionici i tad je mogao imati utjecaja - rekao je Capello za Sky Sport Italia pa nastavio:

- Iz priopćenja nije jasno može li ući u svlačionicu, može li pomoći Pioliju ili će ovaj potez povratka Ibre u Milan biti negativan za Piolija koji bi mogao izgubiti vodstvo. Mislim da je to najvažnije. Druga strana novčića je ta da Ibra može podići igračima motivaciju, objasniti im da su svi pred ispitom i da izvuku više snage da postignu rezultate, počevši od utakmice s Newcastleom.

Novinar Sky Sportsa je istaknuo kako je Milan vjerojatno trebao samo iskusnog čovjeka koji radi s timom nakon odlaska Paola Maldinija prošlog ljeta.

- To je problem. To znači da im je falio netko da zamijene Maldinija i Rickyja Massaru. Zar je zato klub vraćao Ibrahimovića? To je moje pitanje. Ponavljam, Ibra može pokriti tu ulogu jer je pametan i želi se dokazati van terena pa može biti sjajno rješenje za Milan, ali treba mu i iskustvo. Morat će u sve ući polako i imati podršku kluba.

Capello je posebno zabrinut zbog pritiska na Piolija.

- Hoće li Ibra ići s ekipom već u Newcastle? Ako da, to znači da više nemaju veliko povjerenje u Piolija. Moramo vidjeti što će Ibra napraviti idućih dana. Je li je njegova uloga vezana za budućnost, za prijelazni rok ili ima drugačiju ulogu. Puno toga će biti jasnije u danima koji dolaze - zaključio je Capello.

Linker
23. travanj 2024 14:11