San Siro odlazi u povijest

 Lapresse/ddp Usa/profimedia
NOGOMETNI HRAM

Legendarni stadion je povijest, pala odluka gdje će se graditi novi: ‘Bit će jedan od najboljih na svijetu‘

‘Ovo predstavlja preliminarni korak, ali je u isto vrijeme još jedan dokaz predanosti kontinuiranom rastu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. rujan 2023. 21:24

Milan planira napustiti San Siro (Giuseppe Meazza), svoj dugogodišnji dom, te preseliti na novi stadion kojeg namjerava izgraditi u južnom dijelu grada, u predgrađu San Donato.

San Siro je Milanov stadion od 1926. godine, a na njemu igra i gradski rival Inter. Međutim, ta legendarna sportska arena nije obnavljana od 1990. godine, i zub vremena učinio je svoje.

Kako bi obnova postojećeg stadiona bila preskupa, Inter i Milan željeli su na postojećoj lokaciji sagraditi novo zdanje za 60.000 gledatelja.

Međutim, gradska komisija za očuvanje baštine označila je San Siro ‘‘mjestom od kulturnog interesa‘‘ i zabranila njegovo rušenje.

Stoga su Milanovi čelnici odlučili krenuti u izgradnju novog stadiona te klupskih ureda, hotela, klupskog dućana i muzeja.

‘‘Prije više od četiri godine krenuli smo u projekt čiji je cilj dati našem klubu jedan od najboljih stadiona na svijetu, koji nas može pratiti u pobjedničku i održivu budućnost. Ovo predstavlja preliminarni korak, ali je u isto vrijeme to još jedan dokaz predanosti kontinuiranom rastu AC Milana, kako na terenu, tako i izvan njega – istaknuo je predsjednik Paolo Scaroni.

O novom stadionu razmišljaju i u Interu. Nerazzurri trenutačno razmatraju lokaciju u Assagu, gradiću smještenom južno od Milana.

Linker
08. svibanj 2024 20:49