MARCO BERTORELLO Afp
POSTALI SU STROJ

Ljudi se muče, a melju sve pred sobom! Milan i njegovi navijači ovako nešto ne pamte dugih 67 godina

Bila je ovo naša četvrta utakmica u deset dana, zaista cijenim napore mojih igrača - rekao je Pioli
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 27. listopad 2021. 08:08

Za vikend su se provukli protiv Bologne koja je kraj utakmice dočekala s devetoricom igrača, a u utorak su jedinu priliku u dvoboju s Torinom pretvorili u pobjedu. Dojam može sugerirati da se “rossoneri” muče, ali statistika otkriva da je Milan imperijalno zakoračio u sezonu – nakon prvih deset utakmica na računu ima devet pobjeda i remi. Najbolji start kampanje u Serie A još od 1954. godine!

Dok povratak u Ligu prvaka zasad obilježava statiranjem pored Liverpoola, Atletica i Porta (tri utakmice, tri poraza), u nacionalnom prvenstvu momčad Stefana Piolija vozi 200 na sat. Trener je svi više prisiljen miksati jer zbog bolesti i ozljeda ne može računati na Diaza (preležao covid) i Rebića, a Ibrahimović nije dovoljno spreman da u četiri dana odigra dvije zahtjevne utakmice, ali Pioli se snalazi. U utorak je, za ilutraciju, džokera pronašao u Olivieru Giroudu. 35-godišnjak čini ono što je Milan lani očekivao od Marija Mandžukića, učinkovito koristi minutažu. Zabio je već četvrti gol u Serie A od početka sezone.

- Bila je ovo naša četvrta utakmica u deset dana, zaista cijenim napore mojih igrača. Za model nogometa koji želimo igrati nužan je intenzitet, a njega je nemoguće postići ako nisi u stanju trenirati. Između utakmica jedva nam ostane vremena za osvježiti momčad – objašnjava Pioli.

Do prvenstvene stanke Milan čekaju tri derbija: Porto “u sendviču” između Rome i Intera. Dotad ćemo znati ostaje li Milan najozbiljniji kandidat za “scudetto” ili će Napoli i Inter zaoštriti borbu za titulu. Znat ćemo, također, čeka li Ivana Jurića i Josipa Brekala (odigrao cijeli meč na San Siru) borba za preživljavanje ili uspon prema gornjem dijelu tablice. Torino u sljedeća dva kola igra sa Sampdorijom i Spezijom.

- Odigrali smo izvrsnu utakmicu i zaslužili puno više od poraza. Milan osim pogotka nije imao niti jedan udarac na naš gol. S obzirom na ono što momčad pokazuje od početka prvenstva, Torino definitivno ima premalo bodova na računu – ocjenjuje Ivan Jurić.

Linker
23. travanj 2024 13:36