VINCENZO PINTO AFP
KRAJ SURADNJE

MAJKA MU SE U DOMOVINI BORI S TEŠKOM BOLEŠĆU, ON SE NE ŽELI VRATITI U ITALIJU, A VIŠE NIJE NI MLAD NITI JEFTIN Higuain definitivno napušta Torino

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 19. travanj 2020. 22:30

Neugodne vijesti stigle su za čelnike Juventusa iz Argentine, gdje se trenutačno nalazi njihov 32-godišnji napadač Gonzalo Higuain. Igrač rođen u francuskom Brestu bio je jedan od prvih koji je napustio Italiju.

Čim je uspostavljena karantena od 14 dana, Higuain je 19. ožujka otišao u Argentinu. Majka mu je bolesna, ima rak i Higuain želi biti uz nju. Takve poruke stižu iz Južne Amerike odakle se argentinskom napadaču nikako ne vraća u Europu. Želio bi svoj povratak u Torino odgoditi za što je moguće dulje razdoblje ili se čak uopće ne vratiti. Piše to dobro upućeni Sky Sport Italia.

Popuštanje mjera u Italiji očekuje se od 4. svibnja, tako da su svi klubovi svojim igračima koji se nalaze u inozemstvu poslali poruku da se što prije pokušaju vratiti kako bi se što prije mogli priključiti treninzima. Kad se vrate u svoje klubove, morat će odraditi 14-dnevnu samoizolaciju te se tek onda priključiti suigračima.

Talijanski mediji barataju informacijama da se Higuainu baš i ne vraća natrag. Osim što želi biti s majkom u ovim teškim vremenima, zabrinut je i zbog pandemije koronavirusa koja je jedno od svojih najružnijih lica pokazala upravo u sjevernoj Italiji. Zato Talijani kalkuliraju da se Pipita Higuain uopće više ne želi vratiti u Torino. Trojica njegovih suigrača iz Juventusa, Daniele Rugani, Blaise Matuidi i Paulo Dybala, bili su pozitivni na testu za COVID-19, ali sva trojica su sada dobro.

- Osobno znam cijelu njegovu obitelj, oca Jorgea i brata Federica, ali za Zlatana Ibrahimovića već smo doveli zamjenu - Chicharita Hernandeza. No s Higuainom je ipak jedna drugačija priča. On je definitivno naš san za budućnost, ali neće biti lako. Možda je prerano za njegov dolazak, no u nogometu nikad ne reci nikad - priča još jedan Argentinac, trener Los Angeles Galaxyja Guillermo Barros Schelotto.

Je li došlo vrijeme za smanjivanje gasa u Higuainovoj karijeri i odlazak na nižu nogometnu razinu, što MLS definitivno jest? Nije LA Galaxy jedini koji ga želi, u Katar može kad poželi, tamo ga čeka ogroman novac. I zov iz domovine je jak, mami ga River Plate u kojem je i počeo karijeru. Juventus, čini se, nema ništa protiv toga da Higuain karijeru nastavi negdje drugdje...

Trener Stare dame Maurizio Sarri dobro poznaje Higuaina još iz vremena kad su surađivali u Napoliju. Iako se prošlog ljeta stalno pričalo o Higuainovom odlasku, on je ostao i ove sezone nastupio u 34 utakmice u svim natjecanjima, upisavši po osam golova i asistencija.

No, Higuainu godine idu, u prosincu će napuniti 33, a ugovor mu istječe 2021. I to jako dobar ugovor, težak čak 15 milijuna eura po sezoni. Takav novac Higuain eventualno može dobiti na nekoj bogatoj bliskoistočnoj destinaciji. Iako mu je Sarri davao puno prilika ove sezone (uz Dybalu i Bonuccija odigrao je najviše utakmica, a po minutaži je osmi u momčadi, od ofenzivaca su više igrali tek Cristiano Ronaldo i Juan Cuadrado), Higuain nije među neophodnima u glavnom gradu regije Pijemont. Nije jeftin, nije mlad, a očito mu ni motiv nije baš na nekoj vrhunskoj razini.

Šesti najbolji strijelac Argentine u povijesti

Higuain je u Europu došao prije 13 godina, 2007. ga je od River Platea za 12 milijuna eura kupio Real Madrid. Bio je tamo do 2013. pa onda do 2016. u Napoliju (platili ga 39 milijuna eura), iz kojeg je za 90 milijuna eura otišao u Juventus.

Četiri godine je član Juvea, ali kao njegov član odradio je i dvije posudbe u Milanu i Chelseaju. Otkako je stigao u Europu, u 13 godina za Real, Napoli, Juve, Milan i Chelsea odigrao je 589 utakmica i postigao 288 golova.

Za reprezentaciju Argentine igrao je od 2009. do 2018. godine i upisao 75 nastupa i 31 pogodak. Šesti je strijelac u povijesti Gauča iza Messija, Batistute, Agüera, Crespa i Maradone.

Linker
17. travanj 2024 18:20