Ivan Perišić sudjelovao je u porazu Intera protiv Sassuola

 ISABELLA BONOTTO Afp
ODJECI NEOČEKIVANOG KIKSA

‘Marcelo Brozović nema pravu zamjenu, bez njega je zid popustio. A Perišić je opet čovjek...‘

Sassuolo je iznenadio Inter i slavio s 2:0, a Talijani su istaknuli ulogu hrvatskog dvojca
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2022. 10:39

Inter je u 26. kolu talijanske Serie A neočekivano izgubio 0:2 od Sassuola na domaćem terenu i tako dopustio gradskom rivalu Milanu da se, barem privremeno, zadrži na prvom mjestu. Sassuolo je ove sezone već pobijedio i Milan i Juventus, a sada je skinuo i skalp Intera.

Sassuolo je poveo već u osmoj minuti golom Giacoma Raspadorija, a konačnih 0:2 je postavio Gianluca Scamacca u 26. minuti. Hamed Junior Traore je ubacio s lijeve strane prema dijelu kaznenog prostora na kojem je bio Ivan Perišić. Hrvatski je repretentativac u tom trenu stao i rukom signalizirao zaleđe, no njegova je procjena bila kriva što je iskoristio Scamacca i zabio za velikih 2:0.

Marcelo Brozović je susret propustio zbog žutih kartona, a Perišić je zamijenjen u 78. minuti. La Gazzetta dello Sport je nakon utakmice u analizi spomenula i hrvatski dvojac. Iako su Perišića hvalili u zadnje vrijeme i pripisivali mu nadnaravne moći, ovoga puta su zaključili kako se "Perišić vratio među ljude" i zaključili kako je momčad djelovala umorno.

Marcelo Brozović je poraz gledao s tribine, a Gazzeta ističe kako je itekako nedostajao ekipi jer je Barella koji ga je mijenjao često kasnio u svojim zadacima.

"Prvi put bez Brozovića i već je potvrđeno da je Hrvat jedini bez prave zamjene. Bez Brozovića je zid ispred obrambene linije popustio. On je čovjek koji zna počistiti loptu i otkloniti opasnost, pokreće napade i otkriva slabe točke protivnika", pišu Talijani.

Linker
28. travanj 2024 20:05