GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
EPIC BROZO U ZAMAHU

Marcelo Brozović pronašao formu u pravom trenutku za Vatrene, nije Inzaghi bez razloga na njega stavio veto

Opcija odlaska hrvatskog reprezentativca bila na stolu, ali nije se dogodila iz jednog razloga
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. svibanj 2023. 17:43

Svi su mediji hvalili Hakana Calhanoglua i Henriha Mhitarjana, a za njega nije bilo baš puno empatije. Nogometna ljuljačka, čas si gore, čas dolje, uz obvezni dodatak da je povratak od gore do dolje vrlo neugodnog ateriranja.

Marcelo Brozović je osobenjak i za njega vrijede neke druge emotivne dimenzije doživljavanja euforije ili nezadovoljstva. Dok je nakon Katara liječio ozljedu mišića, gledao kako Turčin i Armenac solidno igraju u veznom redu Inzaghijeve škvadre, vjerojatno mu nisu najbolje sjele medijske recenzije kako “Brozo više nije nedodirljiv”. Mediji danas pored sve više gigabajta imaju sve kraću memoriju, pa su igrača koji je lani bio fantastico tretirali kao suvišnog samo zato što par mjeseci nije zdravih mišića i posljedično ne igra.

image
LIVEMEDIA/DDP USA/PROFIMEDIA Livemedia/ddp Usa/profimedia

Da nešto u toj vagi kvalitete ne štima, jasno je dao naslutiti Xavi Hernandez, trener Barcelone i nekad broj 1 na poziciji koju danas igra i Brozović. Xavi je znao da Inter hoće (opet) Francka Kessieja, i jedva bi dočekao da ga može pozdraviti jer se ne uklapa u njegove vizije igre. No, Xavi itekako cijeni Marcela Brozovića i predložio je još zimus trampu dva igrača. Nije se dogodila zbog odbijanja Kessieja.

U međuvremenu Simone Inzaghi, koji je prije dvije godine jedini veto na kadar Intera koji je dolazio trenirati po odlasku Antonija Contea, stavio je pored imena Brozović. U klubu nisu bili baš oduševljeni zbog ugovornog statusa hrvatskog igrača, nekih njegovih krivih ponašanja, ali se ubrzo spoznalo da je Brozović kod Simonea Inzaghija još učinkovitiji. Naposljetku je potpisao novi ugovor. Zimus je opcija njegova odlaska bila na stolu, a mediji su u općoj aklamaciji Calhanoglua i Mhitarjana, provodili kampanju kako će Brozović biti žrtvovan na oltaru financijskih tereta Intera...

I onda, eto, dođe finale sezone u kojoj Brozović igra na razini svoje najbolje forme. I kako se Simone Inzaghi, vodeći računa o doprinosu Calhanoglua i Mhitarjana, odlučio za štafetu (Brozović u drugom dijelu, ili obratno) između veznih igrača, činilo se da će hrvatski reprezentativac i finale Kupa i Lige prvaka početi s klupe. No, Armenac se ozlijedio protiv Milana i neće ga biti još neko vrijeme. Zato je Brozović dobio puni prostor i kako je u formi, samo je potvrdio svoju dobru formu.

U Rimu je Brozović asistirao za prvi gol Lautara Martineza, igrao je svih 90 minuta kvalitetno, a kada je Simone Inzaghi pozvao na klupu Calhanoglua, Turčin se jako naljutio i to je pred svima pokazivao. Tako to u nogometu ide.

Za Vatrene je jako važno da Brozović, koji je osvojio ove sezone tri trofeja s Interom, a čeka ga još finale Lige prvaka, bude u pravoj formi na Final Fouru Lige nacija. Doduše, doći u Rotterdam tri dana nakon finala LP-a u Istanbulu, no sukladno fizičkoj mu moći, za Brozovića neće biti problem. Čini nam se da će mu zapravo stalno igranje biti samo veliki plus...

Linker
19. travanj 2024 07:31