Mario Pašalić je bio junak Atalante

 MIGUEL MEDINA Afp
PROMETNUO SE U JUNAKA

Mario Pašalić asistirao za gol i pobjedu Atalante, a onda i zabio, ali mu je pogodak poništio VAR

Hrvatski veznjak je asistirao 18-godišnjem CIsseu za njegov prvi gol u Serie A
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. ožujak 2022. 23:14

Roma je u rimskom derbiju uvjerljivo svladala Lazio. Završilo je 3:0 uz sjajno izdanje momčadi Josea Mourinha u prvih 45 minuta, kad su pala sva tri pogotka. Već u prvoj minuti za vodstvo Vučice iz blizine je pogodio engleski napadač Tammy Abraham, a isti je igrač u 22. minuti povisio na 2:0 nakon asistencije Karsdorpa. Najljepši trenutak susreta dogodio se u 40. minuti kad je Lorenzo Pellegrini iz slobodnog udarca prekrasno pogodio rašlje i tako riješio pitanje pobjednika. Sarrijeva momčad nije imala odgovor za raspoloženog gradskog rivala.

Atalanta je u večernjem terminu na gostovanju minimalno svladala Bolognu te se bodovno izjednačila sa šestoplasiranom Romom koja ima utakmicu više. Jedan od junaka te pobjede bio je i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, ušao je u igru u 70. minuti, a 12 minuta kasnije asistirao je 18-godišnjem napadači Cisseu koji je osigurao tri boda prvijencem u Serie A. U sudačkoj nadoknadi i Pašalić je zatresao mrežu, ali nakon VAR provjere pogodak ipak nije priznat.

U popodnevnom terminu Juventus je svladao Salernitanu pogocima Dybale i Vlahovića te za vodećim Milanom zaostaje sedam bodova. Trener Allegri nakon utakmice je izjavio kako ne zna hoće li Dybala i sljedeće sezone biti u klubu.

Verona je pod vodstvom hrvatskog trenera Igora Tudora gostovala kod Empolija i odigrala 1:1. Domaćin je vodio od 26. minute golom Di Francesca, Simeone u 65. minuti nije realizirao kazneni udarac, pogodio je vratnicu, da bi Cancellieri u 72. minuti postavio konačnih 1:1. Boško Šutalo odigrao je cijeli susret za gostujuću momčad.

U subotu je po završetku Milanovog gostovanja u Cagliariju došlo do gužve u kojoj su se našli igrači i članovi stožera obje momčadi. Povod je bilo rasističko vrijeđanje navijača domaćih upućeno Milanovim igračima Maignanu i Tomoriju. Maignan je stavio ruku na uho i pozvao domaće ultrase da nastave, a igrači Cagliarija su bijesno reagirali jer su mislili da ih Milanov vratar provocira. Rasizam nažalost nije stran dijelu Cagliarovih navijača koji su imali nekoliko ispada posljednjih godina, između ostalog vrijeđali su Keana i Lukakua...

Linker
27. srpanj 2024 01:26