Mario Mandzukic

 GLYN KIRK/AFP/PROFIMEDIA Glyn Kirk/Afp/Profimedia
VELIKA PODRŠKA

Massimiliano Allegri citirao Marija Mandžukića, bivši Vatreni dao veliku podršku kritiziranom treneru

Surađivali su od 2015. do 2019., a u tom su periodu pretrpjeli poraz od Reala u finalu Lige prvaka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. studeni 2022. 14:22

Trener Juventusa Massimiliano Allegri obratio se talijanskim medijima uoči utakmice 14. kola talijanske Serie A protiv Hellas Verone. U najavi je koristio riječi umirovljenog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića koji je prije nekoliko dana dao intervju za Gazzettu dello Sport.

- Nisam razmišljao o golovima, nego o tome kako pobijediti - rekao je Mandžukić za ugledni talijanski list, a isti je citat iskoristio Allegri na presici.

Dvojac se dobro poznaje jer su u torinskom klubu surađivali od 2015. do 2019. godine. Bio je to prvi Allegrijev mandat u Juventusu, dok je Mandžukić u redove "stare dame" došao nakon jedne sezone provedene u madridskom Atleticu. U tom su periodu zajedno osvojili četri naslova talijanskog prvaka u nizu, tri titule pobjednika Kupa, jedan Superkup, a kao trener odnosno igrač nastupili su i u finalu Lige prvaka 2017. godine kad je od njih s 4:1 bolji bio Real Madrid.

Stoga ne čudi kako je upravo na račun Allegrija, nekadašnji napadač Vatrenih imao samo riječi hvale, posebno u trenutku kad je talijanski strateg na udaru kritičara, nezadovoljnih njegovom igrom i činjenicom da je Juventus na petoj poziciji, 13 bodova od vodećeg Napolija

- To je priroda nogometa i života trenera, nije važno što si radio prije godinu, dvije ili pet. Ili čak prije pet tjedana. Jedino što je važno je kako ti je sada. Ne mislim da ovi rezultati ovise o Allegriju, koji je dokazao da je odličan, uspješan trener - rekao je za Gazzettu.

Linker
20. travanj 2024 06:26