Massimiliano Allegri

 Profimedia
ŽESTOK ALLEGRIJEV ISTUP

Mentalni slom Juventusove svlačionice: ‘Taj kukavički potez neću povući, ali ovo je nedostatak poštovanja‘

‘Neka nam napokon kažu, gdje ćemo iduće sezone igrati‘, jasan je bio slavni trener
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 23. svibanj 2023. 09:21

Kakav dan za Juventus! Samo 15-ak minuta prije prvenstvene utakmice s Empolijem torinski je klub saznao za odluku Saveznog apelacijskog suda. Zbog optužbi za nezakonito stjecanje kapitalne dobiti kroz "bildanje" iznosa transfera ne bi li se uskladile poslovne knjige i izbjegle sankcije za kršenje financijskog fair-playa, Juventus je kažnjen oduzimanjem deset bodova.

Najuspješniji i najpopularniji talijanski klub ima pravo žalbe na ovu presudu, no pravni stručnjaci tvrde kako su minorni izgledi da se Juventus izvuče iz ovog labirinta. Radi se o drugostupanjskoj odluci suda. Prema prvoj je odluci kazna podrazumijevala oduzimanje 15 bodova i progon dužnosnika. Tijekom žalbenog postupka utvrđena je nevinost bivšeg člana Uprave kluba Pavela Nedveda, pa je i kazna manja u odnosu na prethodnu.

Momčad se nije uspjela oporaviti od šokantne vijesti: Empoli je deklasirao Juventus 4:1!

- Bio je ovo očekivani mentalni slom nakon iracionalne sezone. Bilo bi deplasirano gledati sezonu kroz utakmicu u Empoliju. Nemam igračima što zamjeriti. Ali, doznati neposredno prije početka utakmice šokantnu vijest, u najmanju je ruku, otegotna okolnost. Mi smo po rezultatima drugi klub. To smo ostvarili na terenu. Neka nam napokon kažu, gdje ćemo iduće sezone igrati – rezignirano se očitovao trener Juventusa Max Allegri nakon depresivne večeri.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Dva kola prije kraja natjecanja, nova realnost Serie A ukazuje da je Juventus sedmi, izvan društva, koje će iduće sezone prezentirati talijanski nogomet u Europi. No, sveukupno je ozračje u Juventusu dotaknulo dno nakon prošlotjedne eliminacije od Seville u polufinalu Europske lige. Pojedini su igrači (Angel Di Maria, Federico Chiesa i Juan Cuadrado) javno kritizirali trenera Allegrija zbog (pre)defenzivne igre.

Poslije poraza od Empolija Allegri se suočio s novinarskim upitom o njegovoj budućnosti na Juventusovoj klupi.

- To nije pitanje za mene. Osobno, ne mislim napustiti klub u ovom delikatnom trenutku. Bio bi to kukavički potez. Ovo što rade Juventusu nedostatak je poštovanja. Mi ćemo se uskladiti s poteškoćama u kojima smo se zatekli, ali bismo željeli znati – na čemu smo. Kako bi i klub mogao napraviti nekakav plan za iduću sezonu – zaključio je Allegri.

Sa šest bodova u posljednja dva kola (Milan, Udinese), Juventus bi mogao izboriti poziciju među šest prvoplasiranih klubova Serie A i dobiti vizu za Europu (može mu to omogućiti i Roma pobjedom u finalu Europske lige protiv Seville), ali priča o sankcijama "staroj dami" još nije završena. Poradi nezakonitih makinacija istragu je protiv Juventusa pokrenula i UEFA. Neka medijska predskazanja govore o izbacivanju torinskog kluba iz UEFA-inih natjecanja na jednu sezonu (ili dvije). Teoretičari zavjere pak u svemu vide osvetu Juventusu i bivšem predsjedniku Agnelliju, jednom od najvećih zagovornika projekta Superlige...

Linker
02. svibanj 2024 19:47