MIGUEL MEDINA Afp
DINAMOV PROTIVNIK RUTINSKI

Milan bez Ante Rebića s 2:0 pobijedio Bolognu i zasjeo na vrh Serie A, Leao i Giroud zabili za slavlje

Talijanski prvak je bez problema savladao Bolognu u 3. kolu talijanske nogometne lige
Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 23:09

Talijanski nogometni prvak i jedan od suparnika zagrebačkog Dinama u skupini E Lige prvaka Milan rutinski je sa 2-0 (1-0) kao domaćin svladao Bolognu u susretu 3. kola i izbio na čelo ljestvice.

Milan je poveo lukavim udarcem Rafaela Leaoa u 21. minuti u bliži kut loše postavljenog Skorupskog, dok je konačni rezultat u 58. minuti postavio francuski veteran Giroud.

Ante Rebić ostao je na klupi Milana koji ima sedam bodov,a kao i Lazio, Torino i Roma, dok je Bologna ostala na jednom bodu.

Milan i Dinamo će igrati u 2. kolu u Milanu 14. rujna te u 5. kolu u zagrebu 25. listopada.

Hrvatski reprezentativni stoper Martin Erlić odigrao je čitav susret za Sassuolo koji je na gostovanju kod njegove bivše momčadi Spezije igrao 2-2. Sassuolo je poveo golom Frattesija (27), Spezija je preokrenula preko Bastonija (30) i Nzole (45-+4-11m), da bi konačni rezultat postavio Pinamonti (50). Oba kluba sada imaju po četiri boda.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić bio najzaslužniji je za vodeći pogodak Torina koji je kao gost svladao Cremonese sa 2-1 (1-0). U 17. minuti utakmice Vlašić je sa sedam-osam metara pucao prema domaćim vratima, a stoper Cremonesea Bianchetti je u pokušaju izbijanja lopte metar ispred linije sam ugurao loptu u mrežu. Na 2-0 povisio je Radonjić u 65. minuta, da bi poraz domaćih ublažio Sernicola u 80.

Roma je uspjela osvojiti bod na gostovanju u Torinu kod Juventusa odigravši 1-1. Domaće je fantastičnim slobodnim udarcem u vodstvo doveo Vlahović već u 2. minuti, a iako nadigrana Roma je uspjela poravnati kada je Abraham glavom iz gužve uspio poentirati u 69. minuti.

Juventusu je ovo drugi uzastopni remi pa je sada sedmi s pet bodova.

Linker
01. svibanj 2024 00:08