MIGUEL MEDINA Afp
KOMENTAR STRUČNJAKA

‘Milan igra modernije od Intera koji ima bolju momčad, ali njihov stil je prošlost, to je nogomet iz 1960-ih!‘

Zanimljiv komentar na tijesnu utrku za naslov talijanskog nogometnog prvaka dao je Arrigo Sacchi
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2022. 15:38

Milan na vrhu ljestvice Serie A ima dva boda viška, ali i jednu utakmicu viška u odnosu na drugoplasirani Inter, a bivši izbornik Italije i bivši trener Milana uputio je kritike na račun igre 'Nerazzurra'.

"Milan nema najjaču momčad, ali oni su uz Atalantu prema duhu najbliži europskom stilu nogometa, internacionalnom stilu. Milan ima momčadski duh koji malo koja momčad ima. S druge strane imate Inter koji ima puno jaču momčad, ali nogomet kakav oni igraju ostao je u 1960-ima", napisao je Sacchi za Gazzettu dello Sport.

image

Arrigo Sacchi

MASSIMO BERTOLINI Nurphoto Via Afp

"Inter taj svoj nogomet igra dobro, ali to je stil kojem je prošlo vrijeme i ne pomaže im na međunarodnoj razini. Milan je pak posložen od skupine mladih momaka i nekoliko iskusnih igrača koji su dali tako puno. Zlatan Ibrahimović u svojim godinama više nije sjajan igrač, ali ostaje sjajna osoba. Klubu treba odati priznanje zbog balansiranja poslovanja i stvaranja momčadi većinom od nepoznatih igrača. Ne smiju izgubiti taj entuzijazam, taj stil nogometa", dodao je Sacchi, koji se kritički dotaknuo Interovog trenera Simonea Inzaghija.

"Inzaghi mora napraviti taj dodatni korak ako želi da Inter evoluira i počne igrati moderan nogomet. Mislim da je aspiracija kluba pobjeđivati na međunarodnoj razini kao što je uspjelo talijanskoj reprezentaciji na Euru. Trebali bi igrati inovativan i hrabar nogomet", dodao je Sacchi.

Linker
04. svibanj 2024 21:41