Rafael Leão (u sredini)

 MARCO BERTORELLO/Afp
ŠTO JE DOSAD RADIO?

Milan je prekinuo negativnu seriju čim je Pioli pronašao rješenje za ključnog igrača

"Probali smo 3-4-2-1, htjeli smo da Leão bude bliže napadaču i rekao mi je da mu je to najdraža pozicija"
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. veljača 2023. 08:12

Milan je sinoć napokon prekinuo crnu seriju od sedam utakmica bez pobjede, a trener Stefano Pioli otkriva da je Rafael Leão pronašao svoju "poželjnu poziciju" u novoj postavi.

Pioli je i drugi put u nizu ostao s trojicom u obrani, ali ovoga puta izveo je sustav 3-4-3 umjesto 3-5-2, vrativši Rafaela Leãa i Brahima Diaza kao podršku Olivieru Giroudu.

Leão je dvije utakmice zaredom, uključujući i derbi della Madonnina protiv Intera, startao s klupe, ali sada se vratio u udarnu postavu.

- Rafa je čudan igrač. Uvijek sam mislio da bi široka pozicija na krilu bila idealna za njega. Probali smo 3-4-2-1, htjeli smo da bude centralniji i bliže napadaču i rekao mi je da mi je to najdraža pozicija! Bio je vrlo sretan što je tamo igrao.

Kritike ne prestaju

Leão je u Milanu već tri sezone. I sad je Pioli tek shvatio koja mu je pozicija najdraža?

Milanov direktor Paolo Maldini govorio je nakon utakmice o statusu Stefana Piolija, te novoj-staroj ulozi Rafaela Leãa.

- Bilo je nekih nesretnih stvari na društvenim mrežama, znamo kako te stvari funkcioniraju. Razumije se da siječanj nije dobro počeo, iako smo pobijedili u prvoj utakmici i dominirali u drugoj protiv Rome samo da bismo izjednačili, ali igre koje su uslijedile nisu bile prema našim standardima.

image
ANDREAS SOLARO/Afp

Pioli je prošle sezone osvojio samo Scudetto, ali ni on se više ne osjeća previše samopouzdano i nastavljaju ga kritizirati s 3-4-3.

- Svima se sudi svaka tri dana na svakoj utakmici, to vrijedi za bilo koga u ovom svijetu nogometa. Pioli je promijenio sustav kako bi vratio nešto od čvrstine koja je izgubljena, ne toliko od prošle godine koliko od početka ove sezone. Do siječnja su naši rezultati bili u skladu s prošlosezonskim, a plasirali smo se i u osminu finala Lige prvaka, tako da je jedina razlika bila što je Napoli imao sjajnu sezonu i odmakao svima.

Neizvjesnost oko novog ugovora

Rafael Leão bio je posebna tema.

- Kad smo ga potpisali, Rafa je igrao kao na lijevoj strani, kao i večeras - objasnio je Maldini.

- Ima sjajan tempo i kada je igrao na krilu, bio je neiskorišten do kraja. Nije uvijek bio konstantan. Ne mislim da će mu prelazak na nešto središnju poziciju predstavljati napor, jer je poboljšao svoju sposobnost zabijanja. Ono što mu trenutno nedostaje je napadati prostor bez lopte.

Ono što još nedostaje, primijetili su voditelji u studiju DAZN-a, Leãovo je potpisivanje novog ugovora, s tim da su pregovori čini se u zastoju.

- Radimo na tome, ali nije vrijeme za razmišljanje o tome, moramo se usredotočiti na utakmice.

Leãa (23) ugovor s Milanom veže do ljeta 2024. Stoga će ili potpisati ugovor ili na ljeto biti prodan. Prošlog ljeta Milan je na stolu imao 100 milijuna eura od PSG-a i Chelseaja. Nije ih prihvatio. U ovoj sezoni Leão je u 21 nastupu u Serie A upisao po osam golova i asistencija. Nema sumnje da će ga i na ljeto mnogi htjeti dovesti. I da će ponude ponovno biti na razini 100 milijuna...

Linker
03. svibanj 2024 04:58