Rafael Leao

 MIGUEL MEDINA Afp
SERIE A & Ligue 1

Milan preokretom srušio Tudorovu Veronu i napravio veliki korak prema tituli; PSG ispustio 2-0 protiv Troyesa

Vodeći Milan dva kola prije kraja prvenstva ima 80 bodova, dva više od drugog Intera
Piše: HinaObjavljeno: 08. svibanj 2022. 23:07

Nogometaši Milana napravili su veliki korak ka osvajanju naslova prvaka Italije, 19. u klupskoj povijesti, a prvog nakon 2011. godine, 3-1 (1-1) gostujućom pobjedom protiv Verone u susretu 36. kola.

Momčad koju vodi Igor Tudor povela je preko svog kapetana Faraonija u 38. minuti koji je u letu glavom dočekao ubačaj Lazovića, ali Milan je uspio poravnati u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena kada je Rafael Leao sjajno prošao po lijevoj stani, a Tonali iz neposredne blizine skrenuo loptu u mrežu.

Isti igrači bili su zaslužni i za drugi gol Milana u 49. minuti, ponovno je Leao projurio po lijevoj strani, a Tonali s dva metra "pospremio" loptu u mrežu. Zanimljivo, Tonali koji je standardni član udarne postave Milana u prva 33 kola postigao je samo dva gola, da bi prije dva tjedna postigao pobjednički gol protiv Lazija u Rimu, a u nedjelju je bio strijelac dva ključna pogotka u Veroni.

Konačni rezultat postavio je Florenzi preciznim udarcem s 15-ak metara u 86. minuti.

Vodeći Milan dva kola prije kraja prvenstva ima 80 bodova, dva više od drugog Intera, te će mu za osvajanje naslova biti dovoljna četiri boda iz dvoboja protiv Atalante i Sassuola koji su mu preostali jer ima bolji međusobni omjer protiv Intera pa bi završio na vrhu ljestvice u slučaju da ova dva kluba osvoje isti broj bodova na kraju. Verona je ostala deveta s 52 boda.

Ante Rebić ušao je u igru za Milan u 63. minuti, dok je Boško Šutalo igrao za Veronu od 79. minute.

PSG propustio 2-0 protiv Troyesa i remizirao

U posljednjem nedjeljnom susretu 36. kola francuske Ligue 1 nogometaši PSG-a su na svom stadionu odigrali 2-2 s Troyesom iako su vodili 2-0.

Nakon 25 minuta igre PSG je imao prednost od dva gola nakon pogodaka Marquinhosa i Neymara iz jedanaesterca. No, Troyes, koji se bori kako bi izbjegao 18. mjesto, s koje pozicije se igraju dodatne kvalifikacije za ostanak/ulazak u Ligue 1, je uspio uhvatiti bod do kraja susreta.

Prvo je Ugbo smanjio nakon pola sata igre, dok je u 49. minuti Tardieu realizirao jedanaesterac za remi.

Lionel Messi je opet ostao bez pogotka, a u samoj završnici je pogodio okvir vrata.

Rutinski i uvjerljivo pobijedili su nogometaši Marseillea s 3-0 Lorient u gostima. Vratio se time Marseille na drugo mjesto ljestvice koje donosi izravni plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Trenutačno Marseille ima tri boda više od Monaca te šest više od Rennesa, koji ima i utakmicu manje.

Strijelci su za ovo slavlje Marseillea bili Dieng u 39., Guendouzi u 48. i Gerson u 67. minuti. Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car počeo je utakmicu za Marseille, ali je i zamijenjen početkom drugog dijela, u 53. minuti.

Lorient je ostao u opasnoj zoni, na 17. mjestu te nastavlja svoju borbu kako bi i iduće sezone igrao u francuskoj eliti.

Novi prvenstveni poraz upisao je, pak, ugledni francuski ligaš Bordeaux. Njega je u ogledu 36. kola pobijedio Angers s 4-1. Bordeuax je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisao četiri poraza i remi te mu je do kraja sezone, a to su još samo dva kola, dostižno ostalo tek 18. mjesto s kojeg će klub igrati dodatne kvalifikacije za ostanak u eliti. Trenutačno 18. St. Etienne ima četiri boda više od Bordeauxa.

Angers se ovom pobjedom i definitivno spasio neugodne završnice sezone, a recimo kako je za pobjednički sastav od 69. minute igrao hrvatski nogometaš Marin Jakoliš.

Lens je golom Fofane u 92. minuti pobijedio Reims u gostima 2-1 čime je i dalje ostao u utrci za jedno od mjesta koje vodi iduće sezone u Europsku ligu. Trenutačno je Lens na sedmom mjestu, a Strasbourg i Nica imaju dva boda više.

Ligue 1, 36. kolo:

PSG - Troyes 2-2 (Marquinhos 6, Neymar 25-11m / Ugbo 30, Tardieu 49-11m)

Lorient - Marseille 0-3 (Dieng 39, Guendouzi 48, Gerson 67)

Metz - Lyon 3-2 (Pajot 27, Lamkel Ze 40, Bolaya 90 / Dembele 43, 84)

Clermont - Montpellier 2-1 (Rashani 4, Bayo 69-11m / Chotard 32)

Angers - Bordeaux 4-1 (Cho 5, Mendy 36, Bahoken 62, Mathias Lage 90 / Mara 60)

Reims - Lens 1-2 (Zeneli 28 / Sotoca 55, Fofana 90+2)

Petak:

Lille - Monaco 1-2 (Angel Gomes 69 / Tchouameni 42, 75)

Subota:

Brest - Strasbourg 0-1 (Gameiro 72)

Srijeda:

Nice - Saint-Etienne (19 sati)

Nantes - Rennes (21 sat)

Linker
19. travanj 2024 04:55