Nikola Moro

 GIANLUCA RICCI Dppi Via Afp
SERIE A

Milan slavio s igračem manje, spasio bod u nadoknadi. Moro odigrao odličnu utakmicu za Bolognu

U Genovi je Bologna vodila 2:0 golovima Orsolinija i Odgaarda ​
Piše: Hina, SNObjavljeno: 19. listopad 2024. 20:16

Nogometaši Juventusa prenoćit će na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva nakon što su u zadnjoj utakmici subotnjeg programa 8. kola Serie A na svom stadionu svladali Lazio s minimalnih 1:0 (0:0).

Iako je od 24. minute bio s igračem više zbog isključenja Romagnolija, Juvedntus je bio sterilan te je do pobjede stigao tek nakon velike pogreške gostujućeg stopera Gile koji je u 85. minuti loše zahvatio loptu i skrenuo ju u vlastitu mrežu.

Juventus sada ima 16 bodova, kao i drugi Napoli koji će u nedjelju gostovati kod Empolija. Dva boda manje imaju Inter i Milan s tim da Inter ima susret manje odigran te će u nedjelju gostovati kod Rome.

Lazio je peti sa 13 bodova.

U prve dvije utakmice 8. kola talijanskog nogometnog prvenstva podijeljeni su bodovi, Genoa i Bologna su igrale 2:2, a novaci u društvu najboljih Como i Parma 1:1.

U Genovi je Bologna vodila 2:0 golovima Orsolinija (37) i Odgaarda (56), ali je bod Geoni spasio Pinamonti (73, 85). Za Bolognu je ovo čak šesti remi u osam kola.

Nikola Moro odigrao je čitavu utakmicu za Bolognu kod koje Martin Erlić zbog ozljede nije konkurirao za nastup, dok je Milan Badelj ostao na klupi Genoe. Moro je asistirao za prvi gol Riccarda Orsolinija, a tijekom susreta je zabilježio i pet ključnih dodavanja, 6/10 točnih dugih lopti, 5/6 osvojenih duela, 86% točnih dodavanja te 2/2 uspješna driblinga. Hrvatski reprezentativac bio je najbolje ocijenjeni pojedinac Bologne.

U Comu je goste u vodstvo doveo Bonny (20), a poravnao je Paz (45).

Bologna je 13. s devet bodova, a Genoa 17. s šest. Como je 14. s devet bodova, a Parma 15. sa sedam. Vodi Napoli sa 16 bodova, dva manje ima drugi Inter.

Nogometaši Milana poravnali su se bodovno sa svojim gradskim rivalima Interom na drugom mjestu ljestvice talijanskog prvenstva svladavši kao domaćini Udinese s minimalnih 1:0 (1:0) u dvoboju 8. kola.

Jedini pogodak na utakmici postigao Chukwueze u 13. minuti.

Milan je od 29. minute bio bez isključenog Reijndersa te je u nastavku grčevito branio vodstvo. U petoj minuti nadoknade Kabasele je pogodio za 1:1, ali je naknadno procijenjeno kako je ranije tijekom akcije netko od gostiju bio u minimalnom zaleđu.

Milan je ovom pobjedom preskočio Udinese na ljestvici, sada je treći s 14 bodova, koliko ima i drugi Inter, dok je Udinese ostao šesti s 13 bodova.

Na vrhu je Napoli sa 16 bodova.

Milan će biti i jedan od suparnika Dinama u Ligi prvaka, ova dva sastava ogledat će se u zadnjem 8. kolu 29. siječnja.

Linker
19. listopad 2024 22:49